Roiniţa, tratament natural antistres

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Roiniţa are calităţi terapeutice diverse şi complexe, însă este recunoscută în primul rând pentru efectele calmante. Planta poate fi utilizată ca sedativ natural pentru tulburările nervoase, dar ajută şi în afecţiunile digestive, stres, anxietate, insomnie. Descoperă beneficiile roiniţei!

  • Alungă insomnia. Roiniţa este foarte bună pentru a trata tulburările de somn. Este considerată un tratament de excepţie împotriva anxietăţii, stresului, insomniei, având un efect calmant datorită substanţelor active pe care le conţine. Ca să ai un somn odihnitor, fă-ţi înainte de culcare o infuzie cu ceai de roiniţă. Peste o linguriţă de frunze de roiniţă se pun 250 ml apă clocotită. Se acoperă vasul pentru 10 minute, apoi se strecoară.
  • Îmbunătăţeşte digestia. Mâncarea nesănătoasă, poluarea, stresul - toate acestea contribuie la acumularea toxinelor în organism. Ajutorul naturii constă în ceaiul de roiniţă, care îmbunătăţeşte digestia şi are efecte benefice asupra afecţiunilor stomacului: balonare, indigestie, durere abdominală, enterocolită, colită cronică, spasme gastro-intestinale.
  • Vindecă răceala. Când eşti răcit sau ai gripă, ceaiul de roiniţă te ajută să îţi găseşti liniştea. Este util în special când ai febră, întrucât provoacă transpiraţia.
  • Combate simptomele demenţei. Roiniţa are capacitatea de a combate starea de agitaţie la bolnavii de Alzheimer, dar şi de a amâna declinul cognitiv asociat demenţei.
  • Vindecă muşcăturile de insecte. Roiniţa are rolul ei şi în uz extern. Astfel, compresele cu ceai de roiniţă sunt utile pentru vindecarea ulceraţiilor şi a muşcăturilor de insecte.
  • De ajutor în reumatism.Un litru de infuzie de roiniţă consumată zilnic ajută la combaterea majorităţii formelor de reumatism, având o acţiune antiinflamatoare articulară, antialgică, încetinind sau chiar oprind procesele degenerative. Extern, se ung articulaţiile afectate cu ulei de roiniţă, la care se adaugă un pic de ulei volatil de mentă: 3 picături de ulei volatil de mentă la o linguriţă de ulei de roiniţă.
  • Calmează durerile de cap. Datorită conţinutului de uleiuri volatile, vitamina C, taninuri şi săruri, frunzele de roiniţă au un rol important în alungarea stărilor nervoase şi în calmarea durerilor de cap, conform www.alegesanatos.ro.
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net