Rețetele doctorului dovleac ne protejează longevitatea

Acum , în sezonul dovleacului, nutriționiștii recomandă consumul acestei legume pentru numeroasele sale beneifii pe care le oferă sănătății noastre. ”Doctorul” dovleac ține sub control nivelul colesterolului şi contribuie la scăderea sănătoasă în greutate. Virtuţile sale terapeutice nu se opresc doar la aceste renumite remedii, pentru că lista bolilor tratate cu succes cu pulpă sau seminţe de dovleac este destul de lungă.

Dovleacul este sărac în calorii

Dintre vegetale, delicioasa  legumă, dovleacul, are cel mai scăzut nivel de calorii ( la 100 de grame conține doar 26 de calorii). Persoanele care urmează o cură de slăbire trebuie să consume fără teamă preparate cu dovleac  deoarece acestea nu conțin grăsimi saturate sau colesterol. Preparatele din dovleac  sunt surse  bogate în fibre dietetice, un depozit de minerale ( calciu, potasiu, fosfor, cupru) și de vitamine antioxidante : o doză apreciabilă de Vitamina A ( asigură 246 % din doza zilnică necesară), vitamine din complexul B, Vitamina C și Vitamina E. În mod cert, dieta cu dovleac  este recomandată insistent  de nutriționiști  persoanelor care vor să slăbească.    

Ce efecte are în organism Vitamina A  

Vitamina A este un renumit  anti-oxidant natural, necesar organismului pentru protejarea pielii și a mucoaselor membranelor. De asemenea, această vitamină  joacă un rol important în protejarea vederii. Mai mult,  numeroase studii de cercetare scot în evidență faptul că alimentele naturale bogate în vitamina A protejează corpul împotriva cancerului pulmonar.
 

Dovleacul este un remediu miraculos pentru diverse afecțiuni

”Dintre bolile pentru care dovleacul s-a dovedit a fi un miraculos remediu naturist fac parte afecţiunile dermatologice, prostatele,  bolile aparatului cardio-vascular şi cele ale cavităţii bucale. Totodată, dovleacul copt previne anemia, iar preparatele din seminţele acestei legume întăresc imunitatea organismului. În cosmetică, tratamentele  pe bază de dovleac au efecte deosebite pentru ten, iar dietele cu această uimitoare legumă şi-au dovedit, de asemenea, eficienţa în cazul curelor de slăbire. Modalităţile de utilizare a dovleacului sunt diferite. De exemplu: În cazul insomniilor şi al somnului agitat sucul natural din dovleac amestecat cu o linguriţă de miere de albine face minuni.  De asemenea, sucul din pulpă de dovleac este un remediu recunoscut şi împotriva constipaţiei. În același timp, pentru creşterea diurezei se consumă două pahare de suc pe zi, după masă, iar pentru prevenirea unor boli oftalmologice ( cataracta, glaucomul sau degnerescenţa maculară) este indicat câte un pahar de suc seara, înainte de culcare. În caz de fragilitate capilară este, de asemenea, indicat consumul unui pahar de suc natural de pulpă, seara, timp de cel puţin 12 zile”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție  în studiul ” Dovleacul,  beneficii pentru longevitate”.
 

Semințele de dovleac , medicamente dovedite

 

Consumate crude, semințele de dovleac  sunt ” medicamente” dovedite pentru problemele noastre de sănătate.

Persoanele care se confruntă cu disconfortul creat de  viermii intestinali  trebuie să consume semințe crude de dovleac ; acest tratament are efecte  sigure: viermii intestinali sunt eliminați în scurt timp. Mai mult, terapeuții au constatat că aceste semințe au putere vindecătoare și asupra prostatei.

O rețetă benefică pentru creșterea imunității

 

Seminţele de dovleac sunt o bună sursă de minerale precum: magneziul, manganul şi fosforu, substanțe care cresc, de asemenea, imunitatea  organismului. Un ceai eficient se prepară din două linguri de seminţe nedecorticate de dovleac în 300 ml de apă timp de 5 minute. În acest ceai adăugați o lingură de coacăze negre uscate. Ingredientele se infuzează timp de  15 minute, apoi se filtrează. Se recomandă să se consume câte două  căni de ceai pe zi un interval de 12 zile.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1