Remedii renumite pentru eliminarea crizelor nocive din organism

Ultima actualizare:

    Foto Arhivă Click!
Foto Arhivă Click!

Vinul cu pelin 

Pelinul se culege când luna este în creștere în lunile mai și iunie. În acest interval se storc 50 ml suc din frunzele proaspete ale plantei. Se încălzește 1 l de vin alb în care se amestecă 150 g miere. Când a ajuns la temperatura de fierbere se adaugă sucul de pelin și se ia vasul de pe foc. Se strecoară și se păstrează in vase curate și bine astupate.

Modul de administrare 

Se administrează câte un păhărel din acest lichior(din 2 în 2 zile) înainte de micul dejun. Această cură trebuie urmată în lunile mai și iuie.

Guşa provocată de excesul de acid uric

Rețetele de sănătate ale renumitei calugărițe vizionare Hildegard von Bingen  au supraviețuit de-a lungul deceniilor și sunt reluate și astăzi cu succes în numeroase clinici din Occident. Copacul de la care este recoltat scorțișoară este foarte fierbinte și are efecte deosebite în organismul nostru. De aceea , dacă o persoană este chinuită de guță sau are febră este bine să țină  o cură de  trei sau patru zile ( malarie) să toarne într-un vas de lut, vin de calitate și în acest vin să adauge frunze și bețișoare recoltate de la arborele de scorțișoară , apoi să-l lase pe foc să fiarbă . Călugăriță Hildegard recomdă să se bea acest vin cât este cald de mai multe ori și se va vindeca.

Cum se prepară, cum se administrează

Un bețișor de scorțișoară se fierbe timp de trei minute într-un sfert de litru de vin, se strecoară și se bea. Această băutură a dat rezultate în puseurile repetate de febră așa numită “febra de trei  sau patru zile” ( cum se întâmplă în malarie) și în infecțiile virale. Acest vin este un remediu deosebit în combaterea umorilor rele. 

Dureri sub formă de junghiuri

Pentru calmarea acestor dureri se recomanda cataplasmele proaspete cu frunze de pătlagină care se prepară astfel: pe fiecare zonă dureroasă se aplică un pumn de frunze de pătlagină , fierte într-un litru de vin, apoi se strecoară. Plantele calde se aplică pentru una, două ore  sub formă de cataplasmă , pe locul bolnav.

Probemele respiratorii 

Hildegard von Bingen  recomanda persoanelor care sufereau de plămâni să evite carnea grasă și alimentele care conțin mult sânge , dar și brânzeturile fermentate, deoarece acestea provoacă puroi la plămâni. De asemenea, aceste persoane să se ferească de vremea rece și înnourată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net