Remedii rapide pentru a dormi bine

lapte.jpg

lapte, lactate, triptofan, insomnie, somn bun
Se recomandă alimentele care aduc un plus de triptofan, un aminoacid responsabil de sintetizarea melatoninei şi serotoninei, substanţe care induc somnul.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Dacă vrei să nu apelezi la somnifere şi să ai un somn odihnitor, atunci cel mai indicat ar fi să încerci una dintre cele mai vechi modalităţi de a te deconecta şi relaxa după o zi agitată.

Chiar dacă sunt recunoscute sub denumirea de remedii băbeşti tocmai pentru că sunt foarte vechi, o să fii surprins să vezi că ele au efect chiar şi astăzi.

Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie când erai copil să te îmbolnăveşti şi bunica să vină îndată cu o soluţie banală dar salvatoare.

Ei bine, inclusiv în cazul somnului deficitar există soluţii oferite de natură, cunoscute de bătrâni şi transmise până astăzi.

Un pahar de lapte, seara

Nimic nu se compară cu un pahar de lapte călduţ băut seara înainte de culcare. Nu te grăbi să îl bei repede, savureaza-l încet în timp ce te demachiezi sau asculţi o muzică de relaxare. Seara nu face abuz de mâncare deoarece încărcarea tubului digestiv poate să îţi cauzeze insomnii. Se recomandă alimentele care aduc un plus de triptofan, un aminoacid  responsabil de sintetizarea melatoninei şi serotoninei, substanţe care induc somnul.

Calciul din lapte ajută la utilizarea triptofanului, şi dacă nu îţi place gustul său poţi apela la câteva condimente care să îi sporească calităţile sale benefice asupra organismului uman.

Află pe Clicksanatate.ro ce te ajută să ai un somn bun!

Ce probleme de sănătate dezvăluie picioarele tale

Afinele stopează formarea varicelor

Loading...

Citește și

  • Nopţile călduroase vă „fură” somnul? Atenţie! Odihna este foarte importantă. Specialiştii vă recomandă 3 ceaiuri liniştitoare care-l aduc pe Moş Ene în fiecare seară.

  • obiceiuri somn ingrasare kilograme program dormit

    Somnul deține un rol cheie în ceea ce priveşte menţinerea greutăţii ideale. De aceea, dacă faci greşeli care pot părea nevinovate, vei ajunge să te îngrași.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1