Remedii naturale contra durerii de ureche

Cum poti trata durerile de urechi

Cum poti trata durerile de urechi
Foto: Shutterstock

Te doare urechea? Poate fi o simplă răceală, însă dacă durera persistă şi apar secreţii sau inflamaţii, sunt semne clare de otită. Specialiştii în medicină naturistă spun că există câteva remedii simple pentru această afecţiune.

Uleiul de urechelniţă
- suc proaspăt: câte 1-3 picături în urechea afectată;
- cataplasme: frunzele proaspete se introduc într-o cană cu apă fierbinte, se lasă 10-15 secunde, se scot, se presează şi se aplică, sub formă de cataplasmă, în spatele urechii;
- tinctură: se pun câte 2-3 picături în ureche, de 3 ori pe zi zilnic;
- ulei: se recoltează zilnic pe timp însorit, când plantele sunt 75% înflorite, se mărunţesc, se introduc într-un recipient de un litru astfel încât să umple trei sferturi din recipient şi se completează cu ulei de măsline extravirgin; se macerează timp de 14 zile, agitându-se de 2 ori pe zi, apoi se filtrează şi se depozitează într-un loc întunecos şi rece; se pun câteva picături calde în urechea dureroasă, de 3-4 ori pe zi, până la ameliorarea durerii.

Ceaiul de urzică

Infuzie din 1 lingură de flori la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute, se strecoară, se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălaturi auriculare (în urechi).
Tinctura de propolis
E o metodă naturală bună pentru urechile bolnave. Ca să scăpaţi de dureri, puneţi câte 1 picătură de tinctură de propolis în fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile.
Compresa cu muşeţel, contra zvâcniturilor
Într-un săculeţ de tifon de dimensiuni mici se pune muşeţel uscat, care se încălzeşte punând săculeţul pe un capac, deasupra unei băi de aburi; apoi se aplică planta, sub formă de cataplasmă, pe ureche 10 minute; se fac aplicaţii de 2 ori pe zi.

Click! Spune

Otita reprezintă un proces inflamator al conductului auditiv extern (în cazul otitei externe acute) sau al casei timpanului (otita medie acută). Se manifestă prin: durere la nivelul urechii şi în spatele ei, inflamaţie locală, secreţii auriculare. Mergeţi la un consult ORL pentru tratament de specialitate.

loading...
Loading...

Citește și