Remedii eficiente pentru rinichiul polichistic

Ultima actualizare:

Leacurile din plante medicinale precum: urzica albă moartă, ovăzul nedecorticat şi sucurile de morcov, ridiche neagră, castraveţi şi de sfeclă combat tocmai aceste riscuri.

Mugurii de plop sunt antiseptici

De la plop se recoltează mugurii, din care prepari o infuzie (dintr-o linguriţă cu muguri zdrobiţi şi 250 ml de apă clocotită), apreciată ca un valoros antiinflamator şi dezinfectant al căilor urinare. Mugurii, surse vegetale de propolis, sunt remedii cu dublă acţiune: de protecţie şi de regenerare.

Coada-calului te scapă de infecţiile urinare

Preparatele medicinale din coada-calului sunt benefice în tratarea afecţiunilor renale şi infecţiilor urinare. Pentru prepararea decoctului foloseşte 10 g de plantă uscată şi o cană cu 250 ml de apă clocotită. Fierbe frunzele cinci minute, apoi strecoară ceaiul. Bea câte două căni pe zi, timp de 15 zile.

Frunzele de mesteacăn sunt diuretice

Aria de utilizări medicale a mesteacănului este foarte largă. Frunzele plantei au acţiune diuretică şi favorizează eliminarea acidului uric. Mai mult, planta tratează infecţiile căilor urinare şi ajută la topirea calculilor biliari. Este foarte bună infuzia (pe care o prepari dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu 250 ml de apă clocotită). Bea câte trei căni de ceai pe parcursul unei zile. Cura durează 18 zile.

Frunzele de vişin, indicate în inflamaţii

Procesul inflamator la nivelul rinichilor poate fi redus cu ajutorul frunzelor de vişin, care se culeg primăvara, când mugurii abia încep să crească. Se foloseşte adesea infuzia preparată din zece frunze care se fierb, cinci minute, în doi litri de apă rece. După ce a fiert, păstrează ceaiul în termos sau într-un vas înfăşurat într-un prosop gros, încă 30 de minute. Consumă câte un pahar de ceai îndulcit cu miere de albine de câte patru-cinci ori pe zi, timp de 10 zile. După o pauză de 12 zile repetă tratamentul.

Un cocteil salvator

Uneori, durerile sunt sâcâitoare zile în şir. Acestea apar din cauza nisipului din rinichi. Pentru a scăpa de chin poţi prepara un cocteil din mai multe plante care ajută la eliminarea nisipului din rinichi: patru fructe de măceşe, trei linguri de mătase de porumb, o linguriţă de urzică moartă albă pe care le fierbi într-un litru cu apă timp de două minute. În continuare, pui ceaiul într-un termos sau într-un vas acoperit, înfăşurat într-o pătură, lăsându-l să se macereze 10 ore. Tot ceaiul îl bei pe parcursul unei zile. Tratamentul durează 10 zile.

Rădăcina de iarbă mare topeşte chisturile

Spală rădăcina plantei şi toac-o mărunt. Amestecă 30 g rădăcină cu două linguri de miere şi una de drojdie de bere. Peste amestecul obţinut toarnă trei litri de apă caldă şi lasă la macerat două zile, la loc călduros. Bea câte 50 ml de trei ori pe zi, înainte de masă, până se termină leacul. După o pauză de 20 de zile cura se repetă.

Sucurile de legume ţin tensiunea sub control

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie, recomandă acestor bolnavi să consume câte o jumătate de pahar de suc de legume, de trei ori pe zi. Rezultate foarte bune s-au constatat când bolnavii cu rinichi polichistici au urmat o cură de 21 de zile cu un amestec din suc de morcov, castraveţi, ridiche neagră, sfeclă (câte cinci linguri din fiecare) şi din zeama unei lămâi. Acest suc este ideal pentru hipertensivi.Leac simplu cu efecte rapide

Pentru combaterea durerilor prepară următorul remediu: Fierbe timp de 15 minute o linguriţă de ovăz nedecorticat, pisat în 200 ml de lapte. Leacul se prepară zilnic, iar cura durează 10 zile.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net