Remedii care alungă astenia de primăvară

Ultima actualizare:

După sezonul rece, în care am consumat mai puţine legume şi zarzavaturi proaspete, ne simţim uneori lipsiţi de vitalitate. Totodată, corpul face un efort continuu ca să se adapteze la schimbările de temperatură. Acest lucru determină o slăbiciune fizică, numită astenie. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Măceşele, efect tonic şi vitaminizant

Fructele roşii abundă în minerale şi în vitaminele A, B1, B2, C, K, de aceea se pot dovedi de un real ajutor pentru cei cu astenie. Stările de oboseală şi de slăbiciune se atenuează dacă bei, de două ori pe zi, ceai de măceşe. Ca să prepari ceaiul, fierbi două linguriţe de măceşe uscate în 500 ml de apă. După ce dă în clocot, stingi focul şi laşi vasul acoperit 10-15 minute. Apoi strecori şi bei ceaiul la temperatura camerei, neîndulcit. Cura trebuie ţinută o lună. 

Păpădia, acţiune remineralizantă

Planta ajută la detoxificare, eliminând substanţele toxice din sânge, ceea ce înseamnă că vei avea un tonus mai bun. În acelaşi timp, păpădia este şi o sursă importantă de magneziu, potasiu, calciu şi fier. Acesta din urmă este esenţial pentru combaterea stărilor de slăbiciune. Poţi bea, dimineaţa, câte o cană cu ceai obţinut din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă. 

Cătina, sursă bogată de vitamina C

Conţinutul vitaminei C din fructele de cătină depăşeşte 1.500 mg/100 g fructe, fiind mai mare comparativ cu măceşele şi portocalele. Din fructele proaspete sau uscate se poate prepara o infuzie care va întări organismul lipsit de vitamine. Peste două linguriţe de plantă se toarnă o cană cu apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înaintea meselor principale, iar cura de vitaminizare durează trei luni, fiind recomandată de două ori pe an.

Produsele stupului, excelente suplimente.

Mierea de mană se recomandă copiilor, vârstnicilor şi persoanelor aflate în convalescenţă, pentru întărirea imunităţii şi pentru combaterea oboselii. Este o miere extrasă de albine din răşinile de brad. Conţine până la de 8,5 ori mai multe minerale decât celelalte tipuri de miere. Un alt produs apicol benefic în stări de astenie este mierea de salcâm. Are aciditatea cea mai scăzută şi un gust delicat, fiind indicată în special copiilor. 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net