Recomandarea specialiștilor pentru tratamentul anti-cancer de sân

divahair.ro_cancer_san.jpg

Specialiștii recomandă femeilor bolnave de cancer la sân să doarmă pe întuneric
Sursa foto Vivahair.ro

Cercetările au demonstrat că melatonina este un antioxidant de două ori mai puternic în comparație cu vitaminele C, E şi betacarotenul. Mai mult, cercetătorii precizează că melatonina este singurul antioxidant care, după ce ajunge în sânge, este transportat în celulele întregului corp.

Melatonina este hormonul tinereții

 

Cunoscută şi sub numele de hormonul tinereţii, melatonina încetineşte procesul de îmbătrânire. În acelaşi timp, concluziile unor studii arată că, mai bine de 100 de boli grave, degenerative, sunt asociate cu scăderea capacităţii antioxidante a organismului. Printre acestea se numără: artroza, cataracta, degenerescenţa maculară  şi boala Parkinon. Totodată, oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi de faptul că reducerea nivelului de melatonină pe timpul nopţii conduce la o incidenţă mai mare a tumorilor canceroase şi la scurtarea vieţii. 

“A dormi noaptea în întuneric beznă creşte eficienţa tratamentului cu Tamoxifen, medicamentul administrat frecvent  în cancerul de sân. Însă, în timpul nopţii, o sursă de lumină, oricât de slabă, anulează efectul Tamoxifenului”. La această concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Tulane (SUA)  care au stabilit că întunericul total permite Tamoxifenului, tratament prescris curent contra cancerului de sân, să acţioneze eficient asupra celulelor maligne.

Melatonina este cu siguranță un antioxidant ideal pentru a trata diferite forme de
cancer, printre care şi cancerul de sân.

Melatonina poate să ţină la distanţă boala canceroasă

De aceea, specialiştii americani recomandă femeilor care suferă de cancer de sân şi se tratează cu Tamoxifen să doarmă în întuneric. În acest fel, tratamentul cu acest medicament acţionează complet. Motivaţia? Melatonina, acest hormon care se formează pe întuneric, şi atinge nivelul maxim  la scurt timp după miezul nopţii, creşte în mod decisiv eficienţa medicamentului, când suferindele de cancer la sân dorm pe întuneric.

 

Constatarea specialiștilor  

O incidenţă  mai mare a cancerului de sân s-a observat în rândul femeilor care lucrează în tura de noapte.

 

 

 

 

loading...
Loading...