Răceală sau gripă? Află cum le deosebești

Citeste tot despre: 

Este foarte ușor să confunzi răceala cu gripa, mai ales că cele două au simptome comune. Însă este vital să știi cu ce te confrunți atunci când urmezi un tratament. Tu știi să le deosebești?

De multe ori, există simptome comune între răceala și gripă, precum: tusea, strănutul sau durerile în gât. Iată ce te ajută să le deosebești: 

Răceală sau gripă? Află cum le deosebești

Răceala este o infecţie virală respiratorie, care poate fi cauzată de peste 100 de virusuri (rinovirusuri, adenovirusuri, coronavirusuri etc.), diferite de cel al gripei.

Transmiterea răcelii se produce, în principal, prin răspândirea directă a virusului ca urmare a contactului cu obiectele infectate şi apoi prin atingerea cu mâna a propriilor mucomembrane (nas, gură, ochi), precum şi prin răspândirea picăturilor produse prin tuse sau strănut (metodă secundară de transmitere).

Cum îți dai seama că ai răcit? Boala debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap şi de gât, urmate de creşterea consistentei mucozităţilor nazale şi modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid. Totodată, răceala nu ține mai mult de o săptămână. 

Din nefericire, dacă sunteţi adult, veţi face această boală de 2 până la 4 ori pe an. Copiii, mai ales preşcolarii, pot răci de 8 până la 10 ori pe an.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Ce se întâmplă cu creierul tău dacă dormi prea puțin

Gândurile negative te îmbolnăvesc! Acestea sunt cele mai frecvente boli

Loading...

Citește și

  • Nimic nu te ajută mai mult să-ţi întăreşti imunitatea decât acest miracol al naturii care se numeşte propolis. În plus, el vindecă afecţiunile respiratorii. Citeşte în revista „Click ! pentru femei" ce alte virtuţi terapeutice mai are!

  • Studiile recente au arătat că majoritatea adulţilor prezintă 2-4 episoade de răceală pe an, în timp ce copiii contractează până la 10. Acest lucru reflectă o scădere a capacităţii de apărare a sistemului imunitar, iar cauzele sunt alimentaţia greşită, sedentarismul şi poluarea. Zincul şi vitamina C sunt soluţia în sezonul rece pentru că te întăresc şi te ţin departe de boli.

  • Toamna începe să se instaleze şi, odată cu ea, ne aşteptăm şi la răceli şi viroze de sezon. Cum le prevenim? Cu o cană de ceai cald pe zi. Iată care sunt cele mai indicate infuzii pentru acest anotimp.