Pun căştile pe burtică, pentru a naşte fără frică

9-act-3-gravida-3col.jpg

“Bolero”, de Ravel, şi gravida se relaxează imediat
Citeste tot despre: 

Un medic psiholog le-a adus viitoarelor mămici zâmbetul pe buze! Mihaela Ghercă a reuşit, cu o sumă decentă, să folosească terapia prin muzică la Secţia Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Judeţean din Târgovişte. Gravidele au parte de relaxare şi de alinare în momentele grele ale travaliului.

Metodă inedită! Întrucât s-a demonstrat ştiinţific faptul că muzica poate ajuta în timpul travaliului, psihologul Mihaela Ghercă a pus în practică proiectul gândit de ea. Gravidele care trebuie să nască natural, înainte sau la termen, beneficiază de această terapie care le relaxează şi le alungă contracţiile dureroase.

9-act-1-2col.jpg

Psihologul Mihaela Ghercă, îngerul păzitor al viitoarelor mămici

„Nu doar ascultăm muzică, ci ne conectăm cu ea, o simţim”, explică psihologul. “Gravidele care nasc natural beneficiază de terapia prin muzică pentru a avea o naştere conştientă. Utilizarea muzicii face durerea suportabilă, reduce semnificativ anxietatea, îmbunătăţeşte dispoziţia şi capacitatea de autocontrol”, adaugă medicul care a introdus această terapie la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Din repertoriul ales chiar de psihologul secţiei Obstetrică – Ginecologie nu lipsesc compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Maurice Ravel, Ludwig van Beethoven sau Antonio Vivaldi. Gravidele internate sunt încântate şi spun că terapia dă roade. „Sunt în luna a şaptea. Îmi place terapia prin muzică clasică, fiindcă mă ajută să trec mai uşor peste dureri. Simt că bebeluşul reacţionează la muzică şi se linişteşte. Sunt la a patra sarcină”, spune Tereza Gaborita, în vârstă de 25 de ani, pentru adevarul.ro.

„Folosim căştile la femeile însărcinate, doar pentru relaxare, pe urechi sau pe burtică, la cele care nasc natural, iar boxele le ducem în salonul de prematuri, în salonul gravidelor, la intrare în secţie, şi în salonul de travaliu”, detaliază psihologul.

 

Click! spune

Investiţia în terapia prin muzică a fost de numai 1.000 de lei. Cu această sumă s-au cumpărat patru boxe portabile, acţionate prin Bluetooth, şi trei căşti wireless. Psihologul Mihaela Ghercă a obţinut banii necesari organizând un seminar caritabil.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1