Pudra de cacao ne protejează memoria și sănătatea

Cacao.jpeg

Cacao
Zilnic, trebuie să consumăm o băutură concentrată din cacao
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Despre flavonoizi, compuşi chimici prezenţi în plante şi alimente, care apără organismul de substanţele nocive, nutriţioniştii americani au numai cuvinte de laudă.

Mai ales în perioadele cu restricții alimentare, cum este cazul persoanelor care urmează un regim alimentar sau postesc, flavonoidele consumate din alimente vegetale, precum merele, ceaiul, ciocolata și băuturile bogate în cacao ne protejează sănătatea şi previn apariţia bolilor, susţin cercetătorii.  

Știți ce efecte au băuturile bogate în flavonoizii din cacao asupra sănătății?

Despre efectul băuturilor care conțin flavonoizi, o echipă de specialişti de la Centrul Medical Columbia a solicitat unui grup de voluntari, cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani, să consume zilnic, timp de trei luni, o băutură specială cu o concentraţie mare de flavonoizi din cacao. În acelaşi timp, un alt grup de participanţi la studiu a primit o băutură săracă în flavonoizi din cacao. Cercetătorii au constatat că primul grup de voluntari, care au consumat băutura mai bogată în flavonoizi din cacao, a obţinut rezultate foarte bune la testele de memorie. Mai mult, în cazul acestor voluntari, fluxul lor sanguin a fost mai mare în zona creierului, responsabilă cu pierderea memoriei, specifică înaintării în vârstă, în comparaţie cu al doilea grup, care a consumat băutura săracă în flavonoizi de cacao.

În același timp, specialiştii susţin că doar prin consumul a şapte ciocolate negre se obţine o cantitatea mare de flavonoizi, echivalentă cu cantitatea asimilată de voluntarii care au băut preparatul special de cacao.       

Zilnic, trebuie să consumăm o băutură concentrată din cacao

Deoarece pudra de cacao este la îndemâna noastră, zilnic este firesc să consumăm o băutură concentrată de cacao, mai ales  în perioadele stresante, susțin cercetătorii europeni.  

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5