Probleme de memorie? E din cauză că dormiţi prea mult

Citeste tot despre: 

Rezultate ştiinţifice alarmante pentru somnoroşi! O echipă de cercetători de la Universitatea London Global (UCL) au realizat teste de memorie pe 400.000 de voluntari, de-a lungul a aproximativ 10 ani de studiu.

Conform rezultatelor stocate, pe un eşantion de vârstă cuprins între 16 şi respectiv 75 de ani, pe persoane de ambele sexe, s-a descoperit că nouă ore de somn sunt la fel de periculoase pentru memorie ca doar cinci ore de somn. Voluntarilor li s-a cerut să memoreze şase perechi de cărţi, acestea au fost întoarse cu faţa în jos şi ei trebuiau să le întoarcă pe perechi, memorându-le poziţia. Persoanele care au dormit şapte ore pe noapte au reuşit să obţină cele mai bune rezultate.

Persoanele care au dormit nouă ore au obţinut aceleaşi rezultate ca cele care au dormit puţin, prost şi necalitativ timp de doar cinci ore. În cazul persoanelor care au dormit opt ore, eroarea de memorare a fost în marja acceptată de 5%. Autorul studiului, Albert Henry, a publicat rezultatele în ”International Journal of Epidemiology” şi a ţinut să atragă atenţia cu privire la excesul de somn şi efectele lui asupra memoriei.

Însă din punctul de vedere al doctorului Victoria Garfield, tot de la UCL, descoperirea este extrem de importantă pentru studenţi şi elevii de 18 ani care tind să aibă un astfel de comportament nocturn taman în perioada examenelor. Ea le recomandă tinerilor de ambele sexe să ducă o viaţă mai echilibrată, să facă sport şi să încerce să ”pună capul pe pernă” până în ora 22.30 pentru a avea parte de un somn de calitate.

Loading...