Probleme cu tiroida? Iată ce uleiuri esenţiale sunt de ajutor!

Ultima actualizare:

Tiroida, glanda responsabilă cu secreţia de hormoni, poate funcţiona greşit în două feluri: poate fi „leneşă”, caz în care vorbim despre hipotiroidism, sau poate fi prea activă şi eliberează prea mult hormon tiroidian, situaţie în care vorbim despre hipertiroidism. Ambele afecţiuni au simptome specifice şi se tratează diferit. Uleiurile esenţiale pot fi aici de mare ajutor.

Uleiurile esenţiale sunt remedii naturiste puternice şi eficiente care, dacă sunt administrate corect în funcţie de afecţiune, se dovedesc de multe ori superioare substanţelor de sinteză sau chiar unor antibiotice. Conţin tot ce-i mai bun dintr-o plantă, se asimilează uşor de organism, nu au efecte secundare şi nu dau dependenţă. În caz de afecţiuni ale glandei tiroide, se pot folosi sub formă de aromaterapie, în paralel cu tratamentul clasic medicamentos, aflăm de la chimistul Nicoleta Budău, specialist în cadrul Neos Cosmetics din Bucureşti. 

În hipotiroidism, tiroida produce prea puţini hormoni, ceea ce duce la stări de somnolenţă, variaţii de dispoziţie, metabolism mai lent şi creşteri în greutate. „Se recomandă în acest caz inhalaţiile cu ulei de rozmarin (creşte nivelul de energie şi dă o stare de echilibru), de mirt (reglează şi echilibrează numeroase procese din corp, cum ar fi stările de nervozitate, dereglările hormonale), de lavandă (e un bun sedativ, induce somnul)”, spune Nicoleta Budău.

În hipertiroidism, glanda e hiperactivă, se măreşte, dând ca simptome: nervozitate, bătăi neregulate ale inimii, anxietate, scăderi în greutate. Specialistul clinicii specializate în tratamente cu produse naturale recomandă 4 uleiuri care ameliorează aceste stări. Uleiul de cedru funcţionează ca un sedativ, reduce nivelul ridicat al transpiraţiei, ameliorează problemele cu somnul; uleiul de roiniţă acţionează împotriva anxietăţii şi stării de slăbiciune; uleiul de ylang ylang reglează bătăile inimii, iar cel de iasomie relaxează.

„Aceste uleiuri esenţiale se pun în lampa de aromaterapie, sau se aplică o picătură la încheietura mâinii, la tâmple, pe pernă, pe eşarfă, astfel încât să inhalăm vaporii. Aceştia intră, prin respiraţie, în fluxul sanguin şi acţionează ca un medicament. Noi le avem în reţete gata preparate pentru ambele tipuri de afecţiuni”, adaugă Nicoleta Budău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net