Probleme cu memoria? Oftează şi-ţi aminteşti tot

Citeste tot despre: 

Aveţi des senzaţii de oboseală, vă concentraţi greu şi nu vă adunaţi gândurile? În plus, aveţi nevoie de câteva minute bune să vă amintiţi dacă aţi încuiat sau nu uşa la apartament când aţi plecat? E clar, trebuie să oftaţi mai des.

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Northwestern au convins 60 de voluntari de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 35 şi 65 de ani să facă timp de o săptămână exerciţii de respirat. Cu toţii acuzau înainte probleme de concentrare şi o memorie precară, în ciuda faptului că analizele medicale le ieşiseră bune. În timpul experimentului, voluntarii au ieşit la aer curat timp de cinci minute şi au respirat adânc şi rar, pe nas timp de mai multe ori. Apoi au revenit la birou şi şi-au continuat activitatea.

După trei zile în care au făcut acest lucru la intervale regulate, testele de memorie şi perspicacitate la care erau supuşi au dat rezultate surprinzător de bune. Memoria a avut o îmbunătăţire de peste 28%, iar puterea de concentrare a crescut cu până la 40%. Nivelul de stres s-a diminuat considerabil.

„Când respiri adânc, ca şi cum ai ofta din tot sufletul, stimulezi neuroni din cortexul olfactiv, amigdale şi din hipocampus. În felul acesta creierul devine mult mai activ şi voluntarii încep să manifeste reacţii emoţionale, afective şi să devină mai spontani la stimuli”, a explicat Christina Zelano, coordonatoarea studiului.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1