Prea multe griji îţi distrug pancreasul

Citeste tot despre: 

Eşti supărat, stresat şi ai o mulţime de griji pe cap? Ai grijă de sănătatea ta! Frământările pot duce la apariţia unor boli greu de tratat. Dr. Ecaterina Grigorescu, medic de familie, cu competenţă fitoterapie la clinica Diperia Vita Med din Bucureşti, ne spune cum ne înfluenţează problemele din planul psihologic.

Frica poate da dureri de oase

Citeşte şi:

Atenţie! Sosul de roşii duce la infecţii urinare

Feriţi-vă aluniţele de razele de soare!

Frica, teama, anxietatea slăbesc energia oaselor şi a rinichilor.

De aceea, în perioadele cu anxietate crescută se intensifică patologia renală (colicii) şi durerile de oase. Încercaţi tot timpul să vă învingeţi aceste sentimente sau să le controlaţi cum puteţi mai bine.

Neîmplinirea afectează inima

Casa sufletului este localizată la nivelul inimii, prin urmare persoanele care nu iubesc suficient (pe sine, semenii) sunt veşnic nemulţumite şi doresc să domine se pot îmbolnăvi uşor.

Acestea pot suferi de afecţiuni cardiace. Iubirea şi acceptarea sunt ingredientele care contează mai mult decât medicamentele în restabilirea sănătăţii inimii.

Grijile cresc colesterolul

Grijile afectează pancreasul, astfel că toate persoanele introvertite, care îşi fac griji din nimic, sau exagerează evenimentele pe care le trăiesc pe plan emoţional, sunt predispuse la diabet. Tot ele pot constata că au colesterolul şi nivelul trigliceridelor peste nivelul normal.

Depresia îmbolnăveşte splina

Depresia şi melancolia sunt stări greu de controlat, însă e bine să le tratăm de la început. Ele au un impact negativ la nivelul splinei şi pot duce la afectarea acesteia.

Gândirea pozitivă face minuni

Mare atenţie la felul în care gândim, deoarece gândirea pozitivă e benefică organismului. În funcţie de emoţiile simţite, la nivelul organismului se sintetizează anumite substanţe chimice care vor genera boli prin modificarea raportului unor mediatori chimici sau hormonali şi vor genera radicali liberi.

De aceea îmbătrânim şi ne înrăutăţim starea de sănătate, medicamentele vor acţiona mai greu, iar echilibrul obţinut prin medicaţie, acupunctură, homeopatie are o durată limitată în timp, dacă nu ne schimbăm programul de viaţă.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1