Poţi păstra mai mult fructele şi legumele!

Citeste tot despre: 

Depozitarea crudităţilor presupune respectarea unor reguli de păstrare, fie că vorbim de congelare sau de păstrarea lor la temperatura camerei. Citeşte mai multe în numărul din octombrie al Revistei Click! Sănătate!

Ce depozitezi în locuri răcoroase 

Nu este niciodată o idee bună să ţii cartofii, bananele, roşiile, chiar şi lămâile în frigider! Acestea se depozitează în locuri umbroase, fără umezeală. Ciupercile, de asemenea, rezistă bine în spaţii mai reci. Vinetele intră şi ele pe lista legumelor care au nevoie de temperaturi mai mici pentru a rezista câteva zile fără să îşi modifice forma, consistenţa şi aroma. Evită să păstrezi cartofii în frigider, pentru că se vor înnegri din cauza umezelii. Locurile răcoroase, ventilate, sunt ideale pentru depozitarea cartofilor până la consum. 

Usturoiul, ceapa, la temperatura camerei

Dacă unele alimente trebuie ţinute la rece, ca să reziste mai multe zile, usturoiul şi ceapa au nevoie să fie depozitate într-un loc nici prea rece, nici prea cald. Temperatura camerei este cea mai potrivită pentru păstrarea acestor alimente, cu condiţia să fie o zonă ferită de surse de apă şi ventilată. Roşiile îşi păstrează aspectul şi gustul câteva zile dacă sunt ţinute la temperatura camerei. 

De ce să ţii merele la frigider

Cele mai multe fructe şi legume se menţin foarte bine în frigider. Cel mai bun exemplu este dat de mere, pe care te sfătuim să le ţii la rece. Vor căpăta o textură plăcută la mestecat şi nu se vor păta. Pune-le în sertarul special pentru fructe şi le vei păstra prospeţimea mai mult timp.  Utilizează pungi de plastic cu orificii de ventilaţie, pentru că acestea ajută la conservarea prospeţimii alimentelor. Strugurii, afinele, vişinele sau căpşunile rezistă foarte bine până la câteva zile depozitate în astfel de pungi. Salata trebuie spălată bine înainte de a fi păstrată la rece. Spală frunzele de salată, usucă-le şi apoi le introduci în frigider, acoperite cu prosoape umezite de hârtie şi în pungă cu orificii.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1