Popcornul, la fel de sănătos ca fructele?

Citeste tot despre: 

Îţi plac floricelele de porumb? Un studiu a scos la iveală faptul că popcornul are un nivel de antioxidanţi mai ridicat decât multe fructe şi legume.

Din cercetarea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Scranton, SUA, rezultă că o porţie de floricele conţine aproape de două ori mai mult polifenoli decât un fruct obişnuit. Polifenolii sunt substanţe care se găsesc într-o gamă largă de alimente, de la fructe la ciocolată.

Ei ajută la neutralizarea altor substanţe dăunătoare, cunoscute sub denumirea de radicali liberi, protejând astfel împotriva bolilor de inimă sau a altor probleme de sănătate.

În urma unei analize realizate pe 4 tipuri de popcorn aparţinând unor branduri diferite, specialiştii au ajuns la concluzia că o singură porţie de popcorn (obţinută din aproximativ două linguri de boabe de porumb) conţine până la 300 de miligrame de polifenoli. În comparaţie cu floricelele de porumb, un fruct conţine în medie doar 160 de miligrame de polifenoli, iar o porţie de porumb dulce are 114 miligrame.

Specialiştii avertizează că popcornul nu înlocuieşte fructele, acestea din urmă având vitamine şi minerale pe care floricelele de porumb nu le conţin. Mai degrabă, popcornul ar putea substitui biscuiţii săraţi sau chipsurile.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1