Plante care tratează insomnia și ne ajută să ne odihnim

Valeriana.jpeg

Valeriana
Specialiștii spun că valeriana este perfectă pentru cei care se confruntă cu tensiunea și stresul.
Foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Pentru a combate insomnia, care uneori nu ne dă pace, plantele ne vin în ajutor. Dacă știm cum să profităm de proprietăție lor, aceste bogății ale naturii ne pot scăpa de multe bătăi de cap.

Mușețelul

Mușețelul are o veche reputație de a calma nervii și de a atrage somnul blând și este de multe ori prima alegere a unei persoane care dorește un remediu fitoterapeutic pentru somn. Consumați una-două cești de ceai înainte de culcare pentru a avea un somn odihnitor.

Musetel.jpg

Mustel
Mușețelul e bun și când te confrunți cu arsuri gastrice
Foto: pixabay.com

Valeriana

Valeriana este un somnifer studiat cu multă atenție de fitoterapeuți. Cercetările arată că această plantă induce somnul și îi îmbunătățește și calitatea. Specialiștii spun că această plantă este perfectă pentru cei care se confruntă cu tensiunea și stresul. Pentru cei care își aduc munca acasă, nimic nu poate fi mai benefic decât valeriana.

Ceaiul de valeriană sau o capsulă consumate cu 30-40 minute înainte de culcare reprezintă un ajutor de valoare. De asemenea, trebuie urmate instrucțiunile de pe eticheta flaconului cu pastile de valeriană.

Dedițeii

Această plantă cunoscută sub denumirea științifică Anemona pulsatilla este recomandată mai ales persoanelor care devin deseori anxioase sau neliniștite tocmai când ar trebui să se relaxeze și să se odihnească. O ceașcă de ceai de dediței consumată cu o jumătate de oră înainte de culcare vă relaxează și vă cufundă într-un somn odihnitor.

Macul californian

Potrivit unor opinii ale specialiștilor în domeniul somnului, macul californian este echivalentul fitoterapeutic al picăturilor de adormit (hidrat de cloral). Trebuie folosit cu precauție, mai ales să evitați să vă urcați a doua zi la volan dacă l-ați consumat în timpul serii.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5