Piperul Cayenne are proprietăţi anticancerigene

Ultima actualizare:

    Piperul Cayenne ar avea proprietăţi anticancerigenefoto: pixabay.com
Piperul Cayenne ar avea proprietăţi anticancerigenefoto: pixabay.com

Există zeci de specii de ardei iute care conţin capsaicina, o substanţă care le dă gustul iute. O varietate foarte cunoscută este ardeiul iute de Cayenne, denumit astfel după oraşul Cayenne, capitala Guianei, zona sa de baştină. Din coaja şi din semniţele lui uscate şi măcinate se prepară „piperul de Cayenne”, un praf roşu, ca o boia, dar care este de 20 de ori mai iute decât o boia obişnuită.

Din acest motiv, piperul de Cayenne se adaugă în cantităţi foarte mici la prepararea tocăniţelor, a fripturilor la grătar, dar şi în ciorbele de legume. Datorită capsaicinei, piperul de Cayenne nu este doar un condiment. Atunci când este consumat în cantităţi moderate, stimulează pofta de mâncare, uşurează digestia şi combate virozele.

Persoanele care ţin o cură de slăbire sau de detoxifiere este bine să consume în fiecare zi tocăniţe de legume, ciorbe şi salate de crudităţi asezonate cu puţin piper de Cayenne, cel puţin 10 zile pe lună.

Mai mult, în opinia unor terapeuţi, acest condiment ar avea proprietăţi anticancerigene, provocând autodistrugerea celulelor canceroase, iar studiile pe acestă temă continuă.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net