Pielea îţi spune de ce boală suferi

Citeste tot despre: 

Multe afecţiuni cardiovasculare prezintă şi modificări la nivelul pielii. Dr. Mircea Tampa, medic dermatolog, ne spune care sunt semnele care ne trimit la medicul cardiolog.

Pielea albăstruie. Coloraţia albastră a pielii şi mucoaselor (cianoza) se vede cel mai bine la nivelul unghiilor, al buzelor, lobilor urechilor şi obrajilor. Ea sugerează faptul că nu ajunge suficient sânge oxigenat la nivelul celulelor.

Rănile care nu se vindecă la nivelul gambelor şi labei piciorului pot sugera înfundarea arterelor membrelor inferioare, deficit al circulaţiei venoase sau diabet zaharat netratat.

 Umflarea picioarelor sugerează o insuficienţă circulatorie, datorată fie insuficienţei inimii, fie afectării circulaţiei venoase. Iniţial umflătura apare seara, la nivelul gleznelor, fiind însoţită de senzaţia de greutate. Ulterior se permanentizează, fiind prezentă pe tot parcursul zilei, şi se extinde la nivelul labei piciorului şi la nivelul gambei.

Reacţia anormală la frig (senzaţii de furnicături şi dureri în degete după expunerea la temperaturi scăzute pentru un interval scurt de timp) poate sugera prezenţa unor boli ale imunităţii organismului.

«Alimentaţia sănătoasă previne bolile de inimă»Dr. Mircea Tampa, medic dermatolog

Pentru a preveni apariţia de boli cardiovasculare vă recomandăm exerciţiul moderat în aer liber şi alimentaţia sănătoasă, bogată în fructe şi legume, evitarea fumatului, a alimentaţiei bogate în grăsimi.

Citeşte şi:

Ce mănânci se vede pe pielea ta

Dieta nesănătoasă şi dulciurile îmbătrânesc pielea

Gălbenelele au grijă de pielea ta

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1