Petalele și semințele de mac tratează osteoporoza și bronșita acută

Mac.jpeg

Mac
Preparatele din petale de mac vindecă bronșita acută și tusea
Foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Macul este o plantă care se găsește din belșug pe meleagurile țării noastre. Cercetătorii apreciază această plantă pentru proprietățile sale curative. Petalele sale, care pot fi folosite sub formă de infuzie slabă, au efect emolient, antispastic și calmant al tusei. Puterea proprietăților curative ale plante este confirmată de leacurile folosite de sute de ani de monahii greci care aveau convingerea că infuzia din frunzele plantei, acest calmant natural, acționează repede și foarte eficient.

Preparatele din petale de mac vindecă bronșita acută și tusea

În timp, s-a dus vestea că infuzia preparată din petale de mac  este un leac sigur care vindecă bronșita și calmează durerile din zona ORL. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de petale de mac care se fierb în 250 ml de apă. După ce apa clocotește,  ceaiul se lasă la infuzat 2 minute. Apoi se strecoară și se bea cât timp este călduț. Dacă sunteți chinuiți de tuse, o infuzie preparată din petale de mac, din frunze de pătlagiună și de cimbrișor, alungă foarte repede accesele de tuse.

Infuzia preparată din semințe de mac  tratează osteoporoza

Multă vreme bolile de oase, de care sufereau vârstnicii,  nu mai erau o noutate; dimpotrivă aceste boli făceau parte din categoria afecțiunilor normale vârstei înaintate. Cu timpul, din lumea monahală s-a răspândit o rețetă care se prepară din semințe de mac  și are efecte benefice în cazul osteoporozei.  

Cum se prepară, cum se administrează infuzia din semințe de mac

Această infuzie se prepară dintr-o linguriță de semințe uscate de mac peste care se toarnă o cană cu apă clocotită. Cana se acoperă cu un șervet și ceaiul se lasă la infuzat timp de 5 minute; apoi se strecoară și în infuzie se adaugă o linguriță de miere. Infuzia se administrează în cantități mici-câte o linguriță după mesele principale. Tratamentul durează 10 zile.    

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5