Pătrunjelul, bun pentru piele

Cu o aromă puternică şi un gust deosebit, pătrunjelul este, de multă vreme, considerat cel mai popular condiment, dar şi un remediu natural în ameliorarea mai multor afecţiuni. Revista „Click! pentru femei" îţi spune la ce te ajută.

Frunzele de pătrunjel elimină toxinele din organism şi menţin elasticitatea vaselor de sânge. De altfel, pătrunjelul este un bun diuretic, antiseptic, întăreşte sistemul imunitar şi are efecte benefice asupra sistemului endocrin şi digestiv. O legătură de pătrunjel consumată zilnic neutralizează efectele negative ale alcoolului şi fumatului asupra organismului.

Mai citeşte în revista “Click! pentru femei de vineri”: Durere de cap sau migrenă? Cum să te înţelegi cu şeful


Pulberea, pentru problemele menstruale

Seminţele de pătrunjel sunt utilizate împotriva tulburărilor menstruale. Ai nevoie de câteva linguri de seminţe de pătrunjel. Cu ajutorul unei râşniţe, macină seminţele şi pune-le la frigider într-un borcan închis ermetic. Este suficient să iei câte o jumătate de linguriţă de pulbere de pătrunjel de 2-3 ori pe zi pentru a-ţi rezolva problemele de sănătate.

Tinctura îndepărtează coşurile

Ai nevoie de 2 linguri de frunze de pătrunjel tocate mărunt şi 2 căni cu apă caldă. Toarnă apa caldă peste frunzle de pătrunjel tocate. După o oră, strecoară infuzia şi consum-o înainte de fiecare masă, de trei ori pe zi. Datorită conţinutului bogat de vitaminele A şi E, această compoziţie îmbunătăţeşte aspectul tenului. Se poate folosi şi ca tonic pentru faţă.

Compresele vindecă înţepăturile

Pasta obţinută din frunzele zdrobite de pătrunjel poate fi folosită pentru a trata rănile lăsate de înţepăturile de insecte. Aplică comprese pe zonele afectate şi lasă-le să acţioneze timp de o oră.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1