Păstraţi-vă calmul cu puştii nervoşi!

Citeste tot despre: 

Tot mai des asistăm la adevărate accese de furie ale copiilor. Fie sunt agresivi la gradiniţă sau la şcoală, fie aruncă obiectele din jur, fie ţipă, pur şi simplu: „Mă enervezi!”.

Provocarea şi mai mare pentru părinţi apare în momentul în care copiii îşi manifestă furia într-un spaţiu public. În aceste situaţii, este important ca adulţii să nu răspundă la ţipete cu alte ţipete, cu vorbe urâte sau alte manifestări violente.

Unul din motivele pentru care un copil se enervează este neînţelegerea lumii în care trăieşte şi, implicit, dificultăţile de adaptare. La aceasta se adaugă dezvoltarea sa psiho-emoţională şi fizică, care dă naştere unor dezechilibre temporare pe care el nu le înţelege şi nu le poate controla.

Copiii îşi imită părinţii, iar dacă aceştia reacţionează  exagerat din cauza unor lucruri minore, acelaşi lucru îl vor face şi cei mici.

În momentul în care copilul este foarte nervos, cel mai bine ar fi ca părinţii să-şi păstreze calmul şi să nu ţipe la el. După ce copilul s-a calmat, părinţii trebuie să îi vorbească relaxat. Este greşit să aplicaţi şantajul emoţional, dăruind copilului o jucărie sau ceva dulce. De preferat ar fi ca adultul să propună o altă activitate, un alt joc, schimbând eventual şi locul.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1