Pacient de 70 de ani cu probleme psihice, prins cu pistolul în bagaj

spital-medici.jpg

Medici în spital
Copilul este susținut în viață de aparate
foto: captura Facebook

Un pacient de 70 de ani cu probleme psihice a fost prins că avea un pistol în bagaj. Bărbatul era internat la Spitalul Judeţean Botoşani şi arma a fost descoperită de personalul unităţii medicale care a sunat la 112.

În urma apelului, la faţa locului au fost trimişi poliţişti şi jandarmi care au găsit pistolul în dulap, lână hainele pacientului.  „Pacientul nu a provocat scandal şi nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, arată Poliţia Botoşani, conform Mediafax.

Anchetatorii au ridicat arma. Era vorba despre un pistol neletal, însă supus autorizării.

Bărbatul de 70 de ani a fost sancţionat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancţiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru 2 ani.

Bărbatul are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament. Familia susţine că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. „El nu a pus niciun fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat, purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie, pentru Mediafax.

În urmă cu mai bine de o lună, un incident grav s-a produs la spitalul Săpoca. Şase persoane au murit şi şapte sunt rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie 

 

Citeşte şi: 

A murit încă o victimă de la spitalul Săpoca. Bilanțul atacului: șase persoane decedate

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

  • Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, din judeţul Buzău, a omorât alți 4 pacienţi şi a rănit grav alţi 9 după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit pe aceștia mortal în cap. Loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele persoanelor aflate în salon. Iniţial 10 răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, trei dintre ei fiind în comă.

  • sorina pintea

    Cinci oameni au murit și alți opt au fost răniți de un pacient de la Spitalul Săpoca. Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat la DIGI24 că suspiciunile vizează două ipoteze: că bărbatul care a ucis și răniți atâția oameni ar fi fost deranjat de prezența unui alt pacient care fusese pus în pat cu el, dar și că asistentele care erau la serviciu ar fi fost "paralizate" de frică și nu au putut acționa.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1