Oțetul de mere, leac pentru gripă

otet_de_mere.jpg

otet de mere, raceala, gripa, febra, frectie
Frecţiile cu oţet de mere sunt un bun remediu contra infecţiilor respiratorii.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni, fiind benefic pentru frumusețe, dar și pentru tratarea multor afecțiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine și minerale.

Oțetul de mere conține acid acetic, vitamine, minerale, aminoacizi, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, fier, sodiu, siliciu, complexul vitaminelor A și B, și beta-caroten.

Potrivit studiilor, oțetul de mere stimulează metabolismul și contribuie la arderea caloriilor. De asemenea, acesta contribuie la reducerea poftei de mâncare.

Alungă gripa

Oțetul de mere poate devein un aliat de nădejde în zilele geroase de iarnă, când te confrunți cu gripa. În cazul în care răceala a avansat, frecțiile cu oțet sunt un bun remediu contra infecțiilor respiratorii.

Pentru scăderea febrei, poți aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puțin 10 minute, comprese cu oţet diluat cu apăp (pentru a nu provoca iritaţii la nivelul pielii, mai ales în cazul copiilor).

De asemenea, oțetul poate ușura respirația și combate tusea. Amestecă 80 de ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, 1 dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor. 

Află pe Clicksanatate.ro cum să scapi de balonare cu oțet de mere!

Ce investigații medicale sunt indicate anual

Cum să ții o cură cu ouă de prepeliță

Loading...

Citește și

  • Oţetul de mere are numeroase utilizări, de la murături la igiena locuinţei. Ştiai însă că acest lichid aromat este un remediu de ajutor şi în alinarea unor afecţiuni? Află din numărul de mai al revistei Click! Sănătate ce utilităţi medicinale are oţetul!

  • Și în țara noastră clima s-a schimbat în ultimii ani! Temperaturile foarte ridicate se instalează brusc, iar organismul nostru trebuie să se adapteze la căldura excesivă care ne stresează și devine un factor agravant pentru numeroase afecţiuni.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1