Opt alimente care au grijă iarna de pielea ta

Citeste tot despre: 

Este ger de crapă pietrele? În primul rând, pielea are de suferit! Frigul, variaţiile de temperatură, vântul şi umezeala dăunează grav pielii. Pe lângă loţiuni şi creme de îngrijire, fundamentală rămâne alimentaţia. Iată câteva dintre alimente ideale pentru piele pe timp de iarnă!

Vitamina A

Mai ales în sezonul rece, vitamina A este vitală. În cazul în care nu ai suficientă vitamina A în dietă, cea care suferă cel mai mult este pielea. Astfel, aceasta va avea un aspect uscat şi îmbătrânit, se va rida şi se va irita foarte uşor. Cea mai la îndemână soluţie sunt alimentele bogate în vitamina A: ficat de porc şi vită, gălbenuş de ou, legume verzi (spanac, salată, broccoli), legume şi fructe portocalii, roşii şi galbene. 

Citrice

Citricele sunt un alt aliat de nădejde în perioada rece a anului. Conţin vitamina C care susţine stratul de cologan şi sistemul imunitar. În plus, sunt o bună sursă de hidratare. Ideal este să consumaţi două portocale sau alte citrice în fiecare zi. 

Alimente bogate în sulf

Femeile ştiu cât de bune sunt măştile cu sulf pentru piele. La fel de sănătoase sunt şi alimentele bogate în sulf. Unele dintre cele mai bune recomandări sunt ouăle şi usturoiul. Efectele sunt extraordinare: se regenerează ţesuturile şi se păstrează elasticitatea naturală a pielii. 

Ceai verde

Ceaiul verde trebuie să-ţi fie un partener tot timpul anului. Este bun şi iarna, şi vara, pentru că susţine procesul natural de formare a melatoninei, pigmentul natural care protejează pielea de efectele razelor ultraviolete. 

Omega 3

Dacă vrei să ai şi în timpul iernii o piele moale şi suplă, soluţia este să mănânci somon, ton sau oricare alte alimente bogate în grăsimi sănătoase şi omega 3. Acestea ajută pielea să facă faţă foarte bine vicisitudinilor iernii.  

Zinc

Repară-ţi şi întinereşte-ţi pielea mâncând carne şi fructe de mare. Toate acestea aduc zinc, un mineral esenţial pentru frumuseţea pielii. Zincul are capacitatea de a reduce procesele infecţioase, previne şi ameliorează acneea. 

Roşii

Roşiile şi pasta de tomate sunt un aliat pentru pielea frumoasă, iarna. Conţin o cantitate însemnată de licopen, ceea ce protejează pielea de efectele radiaţiilor ultraviolete, la fel de dănunătoare iarna, cât şi vara.  

Fructe de pădure

Nu în ultimul rând, pe lista cu alimente care susţin sănătatea pielii în timpul iernii se numără fructele de pădure. Acestea sunt excelente chiar şi congelate, pentru aportul masiv de antioxidanţi pe care îl aduc, scrie ziare.com.  

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1