Opiniile specialiștilor despre hrana care ne protejează acuitatea vizuală

pestele_gras_protejeaza_acuitatea_vizuala.jpg

Peștele gras, un aliment esențial pentru protejarea vederii
Sursa foto: Click.ro

Este un lucru dovedit că hrana este un factor esenţial care influenţează sănătatea ochilor și îmbunătăţește acuitatea vizuală. Consumul de peşte gras, de două ori pe săptămână, (somon sau ton, bogați în Omega 3), protejează ochii de factorii externi care-i obosesc şi-i agresează și micşorează riscul degenerării acuităţii vizuale, spun specialiştii.

Obiceiurile alimentare monitorizate timp de 8 ani

 

Oamenii de ştiinţă britanici au ajuns la această concluzie după ce au monitorizat obiceiurile alimentare a 3000 de persoane pe parcursul a opt ani. Studiul, care prezintă concluziile specialiştilor referitoare la rolul protector al consumului de somon sau de ton asupra vederii, a fost publicat în Jurnalul Britanic de Oftalmologie. Mai mult, susțin specialiștii, dacă dieta cu peşte gras este completată de un regim sărac în hidrocarburi, există şansa ca riscul bolilor la nivelul ochilor să scadă cu 50%.           

 

Substanțe care reduc riscul cataractei

 

Referindu-se la hrana benefică pentru sănătatea ochilor, la antioxidanţi, în special la luteină şi la  Vitamina B6, aceste substanțe reduc riscul de degenerare maculară şi de cataractă, susţine Jennifer K. Nelson, profesor de nutriţie la Mayo School of Health Sciences în Rochester din SUA.

 

Fructele și legumele sunt alimente prietenoase pentru ochi

 

Din categoria alimentelor prietenoase pentru ochi fac parte şi fructele şi legumele, surse excelente de Vitamina C şi E, în special legumele verzi, cum ar fi spanacul, care conţine şi un bonus constând în luteină, susţine profesorul Jennifer K. Nelson.

 

Reduceți consumul de carbohidrați rafinați

 

Semnificativă este opinia specialiştilor care atrag atenţia asupra faptului că un consum prea mare de carbohidraţi rafinaţi (orezul alb, pâinea albă sau pastele, de exemplu) crește riscul apariţiei degenerării maculare. Aceste alimente au şi un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că sunt transformate repede în glucoză sau în zahăr în sânge. De aceea, specialiştii ne recomandă  să alegem pâinea şi pastele din cereale integrale, iar orezul să fie brun.

 

 

loading...
Loading...