Opinia cercetătorilor de la Harvard: Pentru a preveni cancerul mamar, femeile să consume din adolescență multe fructe

multe_fructe_eva.ro_.jpg

Consumul de fructe din adolescență până la vârsta a treia ține la distnață cancerul de sân
Sursa foto :Eva.ro

De zeci de ani, evoluția cancerului de sân a îngrozit omenirea!! Fiind preocupați de această dramă din viața femeilor, cercetătorii de la Universitatea Harvard au realizat un studiu- gigant care s-a desfășurat pe un interval de 25 de ani.

Cercetătorii au ținut sub observație un lot impresionat de subiecți - 90.000 de femei de la vârsta adolescenței și până aproape de vârsta a treia.

Concluziile studiului

La finalul studiului, cercetătorii au  constatat că, în cazul adolescentelor care au consumat câte o porție de fructe de trei ori pe zi, la maturitate, pericolul de a face cancer mamar a fost redus cu  25 %, în comparație cu tinerele care au mâncat doar o porție de fructe la un interval de două zile.

Recomandările cercetătorilor

Pentru a preveni cancerul mamar, cercetătorii de la Universitatea Harvard recomandă ca femeile să consume din adolescență toate soiurile de fructe. Totodată, specialiștii de la Harvard au constatat că participantele la studiu au preferat : merele, portocalele, strugurii și anumite fructe de sezon, precum : cireșele, afinele, zmeura, fragii etc. 

loading...
Loading...