Oficiali americani atacaţi cibernetic!

Nu este o glumă și nici o știre tabloidă. Fostul vicepreședinte american, Dick Cheney, este foarte îngrijorat de un posibil atac din exterior la adresa inimii sale. Hackerii plănuiesc să atace cibernetic un dispozitiv de care DEPINDE viața lui Cheney.

Dick Cheney este îngrijorat de faptul că un hacker răuvoitor ar putea să preia controlul stimulatorului cardiac care îi ajuta inima să funcționeze normal. Tipul de stimulator cardiac pe care îl folosea avea și facilități wireless. Un asemenea dispozitiv ajuta la colectarea să transmiterea continuă de informații asupra funcționării inimii. În plus, medicii pot regla din exterior funcționarea stimulatorului cardiac, fără să mai fie nevoie de o nouă intervenție chirurgicală. În ciuda acestor avantaje, la cererea fostului vicepreședinte al SUA s-a intervenit și, în 2007, componenta wireless a stimulatorului cardiac implantat lui Dick Cheney a fost dezactivată.

Cheney nu era un paranoic. Știa el ce știa. Temerile sale erau întemeiate. În anul 2008, adică la un an după dezactivarea componentei wireless a stimulatorului cardiac al lui Cheney, cercetători de la Universitatea din Washington și de la Universitatea din Massachusetts au reușit să ”atace” un stimulator cardiac, obținând informații personale de la dispozitiv și au reușit să preia parțial controlul stimulatorului cardiac!

Citește continuare știrii pe Știință&Tehnică!

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1