Obiceiuri care-ți subminează tratamentul cu insulină

glicemie.jpg

glicemie, insulina, diabet zaharat, dieta diabet, obiceiuri
Dacă nu obişnuieşti să-ţi urmăreşti nivelul glicemiei, diabetologul nu va putea determina cu exactitate cantitatea de insulină de care ai nevoie.
www.clicksanatate.ro

Urmezi cu conștiinciozitate tratamentul cu insulină prescris de diabetolog, dar glicemia tot are valori prea mari? E posibil ca unele dintre obiceiurile tale zilnice să te împiedice să ții diabetul sub control.

Uiți să-ți verifici glicemia

Verificarea glicemiei în mod regulat te ajută să știi cum răspunde organismul la medicamente și dietă, ceea ce-ți permite să faci schimbările de care e nevoie pentru a ajunge la o valoare normală.  

Dacă, din diverse motive, nu obișnuiești să-ți urmărești nivelul de glucoză din sânge, medicul diabetolog nu va putea să determine cu exactitate cantitatea de insulină de care ai nevoie. De asemenea, riști să te confrunți, pe termen lung, cu anumite complicații: boli renale, oculare sau cardiovasculare.

Pont

Fixează o alarmă la telefonul mobil sau la ceasul deșteptător, pentru a te anunța când trebuie să verifici glicemia sau să-ți administrezi insulina.

Renunți la una dintre mese

Dacă preferi să rezolvi ceva ce ai de făcut în loc să mănânci sau mănânci prea puțin, pe fugă, este posibil ca nivelul glicemiei să crească destul de mult. Și alegerile privind dieta influențează nivelul de glucoză din sânge. Alimentele nepotrivite celor cu diabet, precum băuturile sau fructele dulci, alimente care conțin carbohidrați. Optează pentru sursele de fibre, ca leguminoasele sau cerealele integrale, carne slabă, grăsimi sănătoase, pentru a-ți păstra echilibrul glicemiei.

Bei prea puține lichide

Nu doar ceea ce mănânci influențează nivelul glicemiei, ci și cantitatea de lichide pe care o primești zilnic. Hidratarea ajută rinichii să elimine glucoza în exces din sânge. De asemenea, crește eficiența tratamentului cu insulină, ajutând medicamentul să ajungă mai repede la țesuturile și celulele care au nevoie de el.

Află pe clicksanatate.ro ce alte obiceiuri îți poți crește glicemia!

Drama unei adolescente: riscă să-i explodeze aorta!

Tratamente de casă pentru acnee

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1