O nouă abordare referitoare la problema autopsiei. Ce presupune tehnica non-chirurgicală

autopsie.jpg

Ce presupune tehnica autopsiei non-chirurgicale
foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Deseori, în cazul unor decese survenite instantaneu, pentru a afla cauza morții, familia nu este de acord cu efectuarea autopsiei persoanei defuncte.

În această privință, o nouă abordare a problemei autopsiei a fost propusă şi testată de cercetătorii de la Universitatea Leicester din Anglia într-un  studiu efectuat pe corpul a 33 de persoane decedate.

Cercetătorii au folosit tehnica non-chirurgicală

Cercetătorii britanici au folosit tehnica autopsiei non-chirurgicale, care se realizează în două etape. În prima fază, se scanează întregul corp al persoanei decedate cu ajutorul unui computer tomograf, şi în acest mod se constată leziunile traumatice, fracturile şi cancerele. În a doua fază, se examinează cordul prin metoda cateterismului (în acest caz se face o mică incizie la nivelul gâtului prin care se introduce un cateter, care pătrunde până la inimă, injectând o substanţă de contrast) şi astfel se constată eventualele afecţiuni cardiace. Studiul a demonstrat că, în 80% din cazuri, noua metodă a identificat cu exactitate cauzele decesului.

 

Loading...