O modalitate sigură de a îmblânzi depresia, la îndemâna tuturor

Citeste tot despre: 

Odată cu venirea primăverii, depresia îi afectează mai mult pe hipersensibili. De aceea, pentru ameliorarea stării de spirit, nutriţioniştii americani recomandă persoanelor afectate de depresia sezonieră să introducă în dieta lor carnea albă de ton.

 O conservă cu peşte ton de 85 g conţine 800 mg de acizi graşi Omega-3, grăsimi benefice care ameliorează starea de depresie şi disconfortul psihic, susţin aceşti specialişti.

Cine vrea să scape de depresie, este suficient să umple o chiflă cu câteva bucăţi de ton, deoarece şi carbohidraţii pe care-i conţine pâinea (40 ge grame) îmbunătăţesc dispoziţia prin aportul crescut de serotonină eliberată din creier.

Totuşi, specialiştii atrag atenţia ca persoanele deprimate să nu consume mai mult de 350 g de carne de ton pe săptămână, deoarece aceasta conţine şi mercur, substanţă care are efecte neurologice negative când este consumată în exces.


Loading...