Nu te juca de-a doctorul cu copilul tău – Atenţie la ce medicamente îi dai

sirop-de-tuse.jpg

Nu te juca de-a doctorul cu copilul tău – Atenţie la ce medicamente îi dai
Sursa foto: Facebook
Citeste tot despre: 

Ştiai că reacţiile adverse ale anumitor medicamente sunt mai întâlnite la copii decât la adulţi? Motivul: organismul celor mici nu este încă pregătit să le asimileze. Îţi spunem la ce să fii atent când administrezi un tratament medicamentos copilului.

„A nu se lăsa la îndemâna copiilor“, o recomandare importantă inscripţionată pe cutiile şi în prospectele medicamentelor. Mulţi părinţii o cunosc, însă câţi dintre ei o respectă? Specialiştii spun că, anual, sute de copii sub 11 ani ajung în spitale din cauza supradozelor. Pierderea cunoştinţei, vărsăturile şi creşterea ritmului cardiac sunt numai câteva dintre efectele care pot fi fatale copiilor. De aceea, înainte de a administra tratamente celor mici, părinţii trebuie să fie precauţi şi să discute cu un specialist.

Picăturile de ochi pot da iritaţii
Unele picături de ochi precum colirul sunt contraindicate sugarilor şi copiilor sub şase ani, deoarece pot provoca alergii (se manifestă prin înroşirea şi lăcrimarea ochilor). De aceea, înainte de a le pune picături este indicat să consulţi un pediatru sau un oftalmolog. Nici picăturile nazale care conţin efedrină, pseudoefedrină sau fenilefrină nu sunt indicate copiilor sub şase ani deoarece cresc pulsul şi dau stare de agitaţie. În plus, folosite cu regularitate, descongestionantele nazale dau dependenţă. Ca alternativă, pentru curăţarea nasului ceilor mici se pot folosi picăturile cu apă salină.

Citește continuarea articolului, aici!

Loading...
 
 

Citește și

  • Orice femeie îşi doreşte să aibă un ten neted şi curat până la adânci bătrâneţe. Din păcate, un duşman de temut al femeilor de orice vârstă sunt ridurile.

  • Un aliment tradiţional în gastronomia românească, mămăliga, continuă să fie subiect de cercetare pentru specialişti. Deocamdată, niciun studiu nu a scos în evidenţă o contraindicaţie în folosirea ei.

  • În ultima perioadă a crescut frecvenţa parazitozelor. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune ce plante ne vin în ajutor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1