Nu mai scapi de durerea de spate? Poți suferi de hernie de disc!

durere_de_spate.jpg

durere de spate, hernie de disc, simptome hernie de disc, coloana, amorteala
Pe lângă durerea destul de incomodă care adesea se lasă pe picior, apare şi slăbiciunea musculară.
www.clicksanatate.ro

Hernia de disc este o afecțiune a coloanei vertebrale care poate apărea în orice parte a coloanei, însă, de cele mai multe ori, se ivește la nivelul inferior al acesteia, în zona lombară. Există cazuri în care hernia de disc se dezvoltă la nivelul gâtului (cervical) și mai rar toracic.

Coloana vertebrală este compusă din mai multe vertebre care sunt legate între ele printr-un disc intervertebral, format dintr-un inel exterior fibros, rezistent și un țesut gelatinos elastic situat în centrul lui.

Un disc intervertebral sănătos se comportă ca un amortizor oferind coloanei vertebrale o protecție la șocurile produse de multiplele mișcări pe care le faci constant, cum ar fi fuga, săritul sau ridicarea unor greutăți.

4 din 5 oameni vor resimți pe parcursul vieţii o durere lombară. Din fericire, peste 90% dintre aceştia pot beneficia de tratament conservator (terapie balneară, fizical kinetică, medicamentoasă) şi doar 5-10% necesită intervenţie chirurgicală.

Cum se prezintă primul simptom?

În momentul în care discul intervertebral se tasează, canalul pulpos se deplasează către canalul medular unde se comprimă un nerv, atunci apare hernia de disc.

Durerea este resimțită pe traseul unei rădăcini nervoase sau a unui nerv, cel mai cunoscut fiind nervul sciatic. Pe lângă durerea destul de incomodă, care adesea se lasă pe picior, mai apar și alte simptome cum sunt slăbiciunea musculară şi modificările de sensibilitate (amorţeală, furnicături, lipsa totală a sensibilităţii). Examenul clinic se completează cu o radiografie a coloanei vertebrale.

Află pe clicksanatate.ro dacă este necesară sau nu o intervenție chirurgicală!

Aceste obiceiuri zilnice îți afectează iremediabil dantura!

Alăptarea extinsă stimulează inteligența bebelușului

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1