Muzica te ajută să dormi bine

Citeste tot despre: 

Ai observat că atunci când eşti vesel sau chiar când eşti trist îţi vine să cânţi? Muzica aduce emoţie, bucurie, acceptare, relaxare. De aceea, este utilizată de foarte mulţi ani ca metodă terapeutică.  Revista „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt binefacerile ei!

Muzicoterapie înseamnă folosirea muzicii într-un cadru terapeutic, sub supravegherea unui profesionist. Peste tot în lume, există centre specializate în acest domeniu, cu profesionişti care au urmat studii universitare.

Dar, dincolo de terapia organizată, te poţi bucura în fiecare zi de binefacerile acesteia. Acasă, la muncă, în tramvai, în maşină, starea de bine pe care o aduce muzica e nepreţuită.

- Contribuie la calmarea durerilor. Studiile arată că anumite tipuri de muzică reduc percepţia durerii.
- Aduce bună dispoziţie. Are drept efect fiziologic eliberarea endorfinelor, cu proprietăţi euforizante.
- Scade anxietatea. Reduce nivelul de cortizol - hormonul asociat stresului.
- Îmbunătăţeşte somnul. Muzica blândă are un efec calmant, la orice vârstă, şi favorizează instalarea unui somn profund şi de calitate.
- Ameliorează simptomele autismului. E eficace pentru a face persoanele cu probleme de relaţionare să iasă din cochilia lor şi să comunice cu cei din jur.
- Ameliorează coordonarea. Motricitate bună, coordonare a mişcărilor, sincronizare se datorează ritmurilor muzicale.

- Stimulează memoria. Copiii, dar şi persoanele în vârstă, reţin mai uşor lucrurile dacă ele sunt explicate cu ajutorul muzicii. În centre pentru bătrâni suferinzi de Alzheimer, muzica e folosită pentru a redeştepta amintirile bolnavilor. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1