Murăturile: indicații și contraindicații. Cine trebuie să le consume cu precauție

muraturi.jpg

muraturi beneficii contraindicatii precautie consum
Murăturile dulci trebuie consumate cu precauţie de persoanele care au diabet de tip I şi II.
www.clicksanatate.ro

Murăturile conțin fibre, vitamine, minerale şi alte substanţe benefice pentru sănătate Mai mult, ptin fermentare, murăturile se „îmbogățesc” cu probiotice, care îmbunătățesc digestia. Totuși, ele trebuei consumate cu moderație de cei cu hipertensiune sau boli renale.

Cele mai sănătoase murături sunt cele preparate în casă, din apă și sare neiodată, păstrate în vase de sticlă. Este recomandat ca murăturile cu oțet să fie consumate cât mai rar, deoarece doar murăturile cu sare conțin acizi lactici.

Fiecare tip de murături este indicată unei afecțiuni. De exemplu, castraveții au proprietatea de a scădea colesterolul, conopida are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, iar roșiile verzi combat virusurile.

Întăresc sistemul imunitar

Întrucât au probiotice, murăturile sunt benefice pentru persoanele care fie se confruntă cu dezechilibrul florei intestinale şi cu imunitate scăzută, fie după un aport de medicamente antiinflamatoare sau antibiotice.

De asemenea, sunt indicate celor cărora li se administrează chimioterapie sau radioterapie. Dar doar murăturile preparate în saramură au un conţinut bogat în probiotice, spre deosebire de castraveţii muraţi vara.

Descoperă pe clicksanatate.ro cine trebuie să consume cu precauție murături

Loading...
 
 

Citește și

  • Varză, gogoşari, morcovi, conopidă, castraveţi sau gogonele. În curând, va veni vremea să pui murăturile pentru iarnă. Dar ai şi borcanele potrivite? Iată câteva sfaturi despre cum se aleg şi cum se pregătesc vasele pentru murături.

  • Pe lângă gustul bun pe care-l au, murăturile au şi efecte benefice asupra organismului, spun cercetătorii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1