Motivele pentru care trebuie să mănânci sfeclă roșie

red-beets-1383758_960_720.jpg

sfecla rosie hipertensiune sanatate legume toamna
Sfecla roșie ne ajută să avem un organism sănătos.
clickpentrufemei.ro

Toamna pare să-și intre în drepturi. Asta înseamnă că încep să apară fructele și legumele specifice anotimpului, inclusiv sfecla roșie. Această legumă este considerată protectoarea ficatului, însă rezultatele noilor studii arată că sfecla este una dintre cele mai sănătoase legume.

Asta înseamnă că este sursă bogată de vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți. De asemenea, sfecla poate fi gătită în foarte multe moduri, dar ea poate fi la fel de bine mâncată crudă.

Iată de ce este bine să mănânci sfeclă roșie:

Sfecla roșie este foarte nutritivă

Sfecla este extrem de scăzută în calorii, cu numai 60 de calorii pe cană, 13 grame de carbohidrați, dar și 4 grame de fibre. Vitaminele, mineralele și conținutul de fitonutrienți se găsesc în cantități destul de mari în sfeclă: vitaminele A, B6 și C, acid folic, luteină, zeaxantină, fier, calciu, potasiu, cupru, fosfor și mangan. În plus, mai conține o substanță nutritivă numită betaină, care scade riscul de boli cardiovasculare și hepatice. 

Sfecla roșie este sățioasă

Conținutul crescut de fibre te menține sătulă pentru o bună bucată de vreme, astfel că vei mânca mai puțin. O cană de sfeclă roșie are 4 grame de fibre (aproape o cincime din necesarul zilnic). Doza zilnică recomandată de fibre ar trebui să fie între 25 și 35 de grame. Cea mai rapidă și mai ușoară modalitate prin care poți slăbi, dar totuși să te simți plină, este să consumi mai multe alimente bogate în fibre. 

Descoperă alte motive pentru care e bine să mănânci sfeclă pe clickpentrufemei.ro.

Laxative naturale la îndemână
Alimente care îmbunătățesc vederea

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1