Migdalele amare şi caisele, periculoase pentru sănătate?

migdale_s.jpg

migdale, samburi de caise, cianura, samburi toxici, caise
Sâmburii de caise şi migdalele pot afecta sănătatea din cauza conţinutului lor de cianură.
www.clicksanatate.ro

Medicii avertizează că sâmburii de mere, pere, caise, dar şi ai altor fructe conţin acid prusic (cianură). Din cauza acestui compus, sâmburii devin toxici.

Devin nocive în timpul mestecării

Specialiştii susțin că acest lucru se întâmplă doar atunci când sunt sparţi şi intră în contact cu apa. Asta înseamnă că aceşti sâmburi devin nocivi şi în timpul mestecării.

Doza de cianură din sâmburi este mică

Un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă. Dozele din sâmburi sunt totuşi atât de mici, încât nu prezintă niciun pericol, capacitatea ficatului fiind mai mult decât suficientă pentru a le face faţă.

Află pe clicksanatate.ro care este cantitatea de migdale care poate deveni toxică!

Cum alegi corect pantofii

Ponturi pentru o sarcină fără probleme

Loading...

Citește și

  • Hrănitoare şi delicioase, migdalele reprezintă gustarea perfectă de după-amiază. Sunt pline de nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a întregului organism, aşa că păstraţi întotdeauna migdale crude la îndemână şi consumaţi-le în salate sau ca atare.

  • În sezonul cald, paraziţii intestinali sunt foarte activi. Fructele şi legumele spălate sumar, la fel şi igiena precară a mâinilor sunt principalele cauze care înlesneşte pătrunderea acestor viermi periculoşi în tubul digestiv.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1