Mierea te ajută să ai un corp suplu

miere_polen.jpg

miere, digestie, glicemie, insulina, obezitate
Pentru a slăbi mai uşor, bea dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar cu apă caldă în care ai dizolvat o linguriţă de miere.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Mierea este un aliment extraordinar pentru corpul uman. Conține apă biologică și zaharuri ca fructoza, glucoza, maltoza cât și zaharoza, vitamine, minerale care-i dau valoare terapeutică. Fără doar și poate  mierea poate fi considerată  „alimentul vieții”.

Mierea conține unele dintre vitaminele cele mai importante, precum cele din complexul B, vitaminele C, A, D și K. Mineralele din miere sunt ușor asimilabile de corpul uman, iar aici amintim: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, dar și cantități foarte mici de seleniu, crom și iod.

Experții în nutriție susțin că mierea este unul dintre alimentele care combate acumularea de grăsimi corporale, fiind și o alternativă sănătoasă la zahăr. Consumând produsul apicol poți să diminuezi numărul caloriilor din fiecare zi, reușind astfel să scapi de kilogramele în plus.

Beneficiile consumului de miere

Reduce glicemia și riscul de obezitate

Mierea are un indice glicemic mult mai scăzut decât zahărul ceea ce înseamnă că are un impact mult mai mic asupra glicemiei și că nu afectează producția de insulină.

Atunci când te confrunți cu o glicemia mărită, se declanșează automat producția de insulină atât de necesară în procesarea zahărului din corp. Prezența acestui hormon în cantități mari a fost asociată atât cu obezitatea, cât și cu alte afecțiuni cronice.

Ușurează digestia

Cel mai mare avantaj al mierii este acela că în compoziția sa are o enzimă specială, care o ajută să se descompună în 2 tipuri de zahăr natural – fructoza și glucoza – pentru ca, astfel, să fie mai ușor asimilată de organism. Este recomandată în dietele de slăbit deoarece are 2 calități: efectul antioxidant natural și acțiunea antimicrobiană.

Află pe clicksanatate.ro rețete cu miere care accelerează arderile de grăsimi!

Cele mai ciudate 30 de fobii din lume

Care este cea mai răspândită boală de pe glob și cum scăpăm de ea?

 

Loading...

Citește și

  • Mierea de hrişcă, o varietate de miere foarte densă şi închisă la culoare, poate fi un valoros înlocuitor al zahărului. Această miere brună conţine o cantitate foarte mare de antioxidanţi. La această concluzie au ajuns specialiştii de la Universitatea din Illinois, SUA, în urma unor cercetări făcute pe 19 tipuri de miere.

  • Este dulce şi foarte lăudată pentru efectele ei asupra organsimului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1