Mierea, mai eficientă decât medicamentele

CLIIMA20120503_0061_1.jpg

Mierea înlătură insomniile
Citeste tot despre: 

O linguriţă de miere înainte de culcare, administrată copiilor care se confruntă cu accese de tuse, are un efect calmant ajutându-i să doarmă mai bine.

Aceasta este concluzia unui studiu coordonat de dr. Ian Paul de la Colegiul de Medicină al Universităţii statului Pensylvania. Echipa de cercetători a selectat un lot de 105 copii care se tratau la o clinică din Pensylvania, copii care sufereau de infecţii respiratorii.

În cadrul studiului, părinţii copiilor bolnavi au primit câte un recipient dotat cu un dozator. Unele dintre recipiente conţineau substanţe neutre cu efect placebo, în altele s-a pus miere, iar în a treia categorie de dozatoare s-a adăugat un medicament, pentru copii, cu un gust asemănător mierii, pe bază de dextrometorfan. La finalul studiului, părinţii au fost întrebaţi ce efecte au avut tratamentele în cazul acceselor de tuse la copiii bolnavi.

S-a constata că starea de sănătate a copiilor trataţi cu miere s-a îmbunătăţit mai repede şi mai bine, comparativ cu celelalte două grupe de copii. „Mierea, acest remediu la care apelează bunicile, este mai eficient decât medicamentele moderne, a precizat dr Ian Paul".

Studiul a fost un ecou la avertismentele unor medici care atrăgeau atenţia că medicamentele moderne pentru tuse şi pentru răceli nu trebuie administrate copiilor sub vârsta de 6 ani, iar în SUA unele dintre aceste produse destinate copiilor au fost retrase de pe piaţă.Loading...