Mierea de salcâm, o sursă excelentă de sănătate în anotimpul rece

miere.jpg

miere
Mierea de salcâm ține la distanță bolile
foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Dintre sortimentele miere, cea de salcâm este una dintre cele mai cunoscute și apreciate tipuri de miere de albine. La trecerea dintre anotimpuri, când vremea se răcește, mierea de salcâm este un tonic pentru organism și nu trebuie să lipsească din farmacia casei.

Se recunoaște cu multă ușurință, datorită culorii ( galben-auriu). În același timp, această miere are un gust dulce specific și o consistență uniformă vâscoasă sau fluidă.  Spre deosebire de alte sortimente, această miere are un conținut bogat în fructoză. De aceea, este singurul sortiment de miere naturală din țara noastră care nu se cristalizează. Fitoterapeuții susțin că  acest sortiment de miere se poate cristaliza, parțial, la un interval de doi ani.

Ce beneficii are mierea de salcâm pentru organism

Mierea de salcâm este asimilată cu ușurință de organismul nostru  oferindu-i acestuia energie și numeroase substanțe bioactive și nutritive. Acest sortiment de miere este recomandat copiilor, persoanelor gravide și celor care sunt în convalescență. Mai ales când se răcește vremea, mierea de salcâm  este un excelent calmant pentru tuse, are efecte expectorante, dar ajută și la tratarea nevrozelor și asteniei nervoase. Dintre remediile care contribuie la întărirea sistemului imunitar, mierea de salcâm este un superaliment.  

 

Loading...

Citește și