Metode simple pentru a curăţa ficatul de toxine

metode_simple_pentru_a_curata_ficatul_de_toxine.jpg

Metode simple pentru a curăţa ficatul de toxine
Metode simple pentru a curăţa ficatul de toxine

Denumit şi “uzina” organismului, ficatul este cel mai mare organ din corp şi are un rol important în buna lui funcţionare. Pentru a-l menţine sănătos, este esenţial să-l curăţăm de toxine.

Cu rolul de a regla circulaţia sângelui,ficatul este cel care produce aminoacizii şi substanţele ce ajută la regenerarea şi detoxifierea organismului. Ficatul se află în fiecare zi sub presiunea tuturor substanţelor chimice introduse în organism care afectează funcţiile hepatice,iar pentru a-l păstra sănătos trebuie să-l curăţăm de toxine.

Metode simple pentru a curăţa ficatul de toxine

Apa cu lămâie şi usturoiul stimulează enzimele

"Dimineaţa, imediat după ce ne trezim, trebuie să bem un pahar de apă călduţă în care am stors zeama unei lămâi. Astfel, ficatul va fi stimulat să producă mai multe enzime şi va scăpa de toxinele acumulate. Evident, nu trebuie să adăugaţi zahăr în această limonadă. Un important rol hepatoprotector are şi usturoiul, care conţine substanţe ce stimulează enzimele din ficat, dar este bogat şi în alicină şi seleniu, substanţe ce protejează ficatul", explică dr. Laurenţiu Luca.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Ce se întâmplă în corpul tău când iei analgezice fără reţetă

Obiceiuri banale care duc la acumularea de toxine în organism

Loading...

Citește și

  • Crăciunul, Revelionul, Sfântul Vasile sunt tot atâtea prilejuri pentru răsfăţ culinar. Asta înseamnă mâncăruri grase, multe dulciuri şi, cel mai adesea, alcool în exces. Pentru noi, pur şi simplu o desfătare a simţurilor, pentru ficatul nostru însă, acesta reprezintă cel mai ridicat nivel de stres.

  •  A înflorit socul, una dintre cele mai puternice plante depurative cunoscute în ţara noastră ! Din luna mai şi până la sfârşitul lunii iunie,  este momentul să facem provizii pentru farmacia casei.

  • Preparatele cu efecte medicinale din pelin-infuzie, pulbere, vin, lichior, sirop, tinctură- sunt eficiente în afecţiuni precum edeme renale, anorexie, gastrită hipoacidă, hemoroizi, răni cu dificultăţi de vindecare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1