Metode simple pentru creşterea energiei

CLIIMA20130111_0119_1.jpg

Metode simple pentru creşterea energiei. (Foto: Shutterstock)
Citeste tot despre: 

Oboseala cronică stimulează dorinţa de a nu face nimic. De aceea, persoanele afectate de această maladie a secolului îşi îndreaptă atenţia spre stimulente care creează senzaţia de falsă energie.

O ceaşcă de cafea în plus, o licoare răcoritoare energizantă, ceaiul negru sau o porţie dublă de ciocolată energizează pentru scurt timp, dar aceste alternative „fură" mineralele din oase şi tulbură somnul. În astfel de situaţii, nutriţioniştii europeni recomandă să se evite curele cu tonice precum spirulina, pudra de orz şi algele verzi-albăstrui.

În locul acestora, infuziile de ovăz, de frunze de urzică şi de mentă, bogate în vitamina B şi în potasiu, sunt indicate ca fiind surse excelente de stimulare a energiei, uşor de achiziţionat la preţuri convenabile. Femeile obosite au nevoie de grăsimi şi de surse naturale de vitamina E, care pot fi procurate din anumite alimente cum ar fi seminţele de floarea-soarelui, uleiul de măsline, fructele de avocado şi untul de arahide. Pentru bărbaţi, o infuzie urzică şi de păpădie reprezintă o metodă simplă de a ţine în frâu efectele stresului cotidian.

Loading...