Metode să scapi de insomnie

insomnie.jpg

insomnie somnifere somn stres anxietate
Înainte de a lua somnifere, trebuie aflat dacă insomnia s-a instalat din cauze medicale sau psihologice.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Insomnia reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă omul modern, iar studiile arată că dormim cu 20% mai puţin faţă de acum 100 de ani. 30% din populaţie se confruntă cu această tulburare, iar femeile sunt de 2 ori mai predispuse la insomnie decât bărbaţii.

Motivele identificate de specialişti sunt diverse, însă cele mai des întâlnite sunt stresul – supranumit şi “boala secolului XXI”, dependenţa tot mai mare de tehnologie şi confuziile tot mai dese pe care le are creierul nostru atunci când trebuie să distingă ziua de noapte.

„Toţi aceşti factori perturbatori ne ţin treji, iar adeseori constatăm că nu reuşim să adormim decât la ora 3 dimineaţa, iar la ora 7 ne trezim foarte obosiţi şi trebuie să mergem la muncă. În timp, insomnia are efecte foarte grave asupra sănătăţii noastre, deoarece funcţiile neurologice nu au reuşit să se refacă în timpul somnului, vom lua în greutate şi vom suferi de stări de anxietate, pierderi frecvente de memorie şi lipsa de luciditate”, declară Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.
În opinia specialistului, afecţiunile sunt de puţine ori de natură medicală. De cele mai multe ori nu reuşim să dormim din cauza factorilor psihologici, precum stresul.

Află pe clicksanatate.ro care este cea mai eficientă metodă prin care poţi scăpa de insomnii!

Ce să mănânci dacă ai colesterolul mărit

De ce e bine să incluzi zmeura în alimentaţie

Loading...

Citește și

  • Nopţile călduroase vă „fură” somnul? Atenţie! Odihna este foarte importantă. Specialiştii vă recomandă 3 ceaiuri liniştitoare care-l aduc pe Moş Ene în fiecare seară.

  • insomnie cauze probleme somn

    Insomnia cronică apare atunci când somnul unei persoane este intrerupt cel puțin trei nopți pe săptămână, pentru o perioadă de minim trei luni. Aceasta este asociată cu o serie întreagă de probleme de sănătate cum ar fi anxietatea, depresia, artrita reumatoidă, migrenele, atacurile de cord și osteoporoza, conform unui studiu din 2013.