Meseria de tată îngraşă două kilograme pe an

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

S-a demonstrat ştiinţific că bărbaţii încep să facă burtă după ce devin taţi, informează Daily Mail. În timp ce mamele fac tot posibilul să îşi menţină silueta, taţii încep să ia proporţii după ce li se naşte primul copil.

Principala cauză este modificarea stilului de viaţă, informează cercetătorii americani pentru publicaţia New Scientist. Lenea, sedentarismul şi consumul excesiv de mâncare la ore nepotrivite şi respectiv dublarea porţiilor zilnice de alcool duc la dobândirea a cel puţin 5 centimetri în plus în zona burţii.

Studiul a fost realizat pe 10.000 de bărbaţi, începând din 1995 şi până în prezent. În mod şocant, bărbaţii care nu aveau copii au continuat să se menţină. Ba mai mult decât atât, burlacii convinşi au devenit mult mai activi după 40 de ani, decât erau la 20 de ani.

Doctorul Craig Garfield, de la Universitatea din Chicago, a declarat că „stilul de viaţă al taţilor este prin excelenţă nesănătos: lenea paternă este principala cauză a bolilor cardiovasculare, a diabetului, cirozei şi respectiv a cancerului”.

Cei 10.253 de americani participanţi la studiu aveau în 1995 vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani şi un indice de masă corporală sănătos.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • copii

    E timpul să iei o pauză, să cugeţi şi să-ţi pui nişte întrebări. Procedezi corect cu fiul sau fiica ta? Cuvintele pe care le spui, gesturile pe care le faci, metodele pe care le aplici în educaţia copilului, dacă nu sunt corecte, îl pot afecta pe viaţă. Doar ştii că „cei 7 ani de-acasă” îşi pun amprenta asupra personalităţii viitorului adult.

  • Sunt multe lucruri pe care nu ai cum să le afli din cărţile pentru părinţi: trebuie să treci tu prin acele experienţe pentru a ştii cum să te descurci în acele situaţii. Unii oameni se aşteaptă ca noul rol de părinte să fie unul clar, însă în viaţa de zi cu zi, lucrurile stau cu totul altfel. Iată 15 lucruri pentru care ai vrea să le ştii înainte de a deveni părinte.

  • Nici nu-ţi dai seama ce mare rol ai, ca părinte, în modelarea personalităţii copilului tău. Prin lucrurile pe care i le spui în mod obişnuit într-o zi, prin pedepsele absurde pe care poate i le aplici, prin lucrurile pe care nu i le explici sau prin grija excesivă pe care o manifeşti, el se va dezvolta armonios, sau dimpotrivă.

  • tata grozav meseria de parinte

    Muncești foarte mult și simți că nu mai ai timp pentru familie? Vrei să le oferi copiiilor totul, dar nu-ți permiți financiar? Nu e nevoie de o zi întreagă sau de vreo avere pentru a-i face fericiți pe cei mici. Tot ce trebuie să faci este să te străduiești să fii alături de ei. Ei vor aprecia intentia și efortul tau mai mult decât orice pe lume.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5