Măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou pentru un păr sănătos și bogat

masti_de_par_cu_ulei_de_ricin_si_galbenus_de_ou.jpg

masti de par cu ulei de ricin si galbenus de ou
Trebuie să încerci să-ți prepari în casă măști de păr cu ulei de ricin și gălbenuș de ou dacă vrei un păr sănătos și bogat
foto: Hepta

Vrei păr rezistent şi strălucitor? Vrei să-ţi crească mai repede, vrei să se îndesească, vrei să previi deteriorarea şi căderea lui? Atunci trebuie să încerci să-ţi prepari în casă măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou.

Dacă ai probleme cu căderea părului, ai părul prea rar sau firele prea subţiri ori despicate, trebuie să incluzi în rutina ta diverse măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou.

Măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou: beneficii

Uleiul de ricin este folosit în tratamentele de înfrumuseţare încă din antichitate şi este considerat unul dintre cele mai bune tratamente împotriva căderii părului. Aşa că îţi recomandăm să incluzi în rutina ta săptămânală diverse măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou. Uleiul de ricin ajută la regenerarea părului, conţine vitamina E, acizi graşi şi proteine care întăresc firul de par şi elimina mătreaţă. O altă calitate a acestui ulei este că stimulează creşterea părului, datorită mineralelor şi acizilor graşi pe care îi conţine. Gălbenuşul de ou va face părul moale, strălucitor şi mătăsos, dar şi ajută la creşterea acestuia. El este bogat în proteine, vitamine şi acizi graşi supernutritivi. Părul vopsit frecvent îşi poate recăpăta culoarea cu anumite măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou.

Măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou, plus miere, ulei de măsline şi vitamina A

Beneficiile mierii asupra frumuseţii sunt cunoscute încă din antichitate. Ea este folosită pentru măşti faciale, balsam pentru par, masaj şi băi, scrie discutiidesalon.ro. Aşa că foloseşte şi acest produs atunci când faci în casă diverse măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou. Pentru asta ai nevoie de următoarele ingrediente: ½ ceşcuţă ulei de măsline, 2 linguriţe ulei de ricin, 2 linguri de miere, 1 gălbenuş de ou și Vitamina A uleioasă. Ca să preparăm aceste măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou avem nevoie să amestecăm şi să încălzim uleiurile, asta pentru a ajută la o deschidere bună a cuticulei firului de păr, în acest fel hidratarea are loc în profunzime. Separat batem gălbenuşul, pe care îl adăugăm împreună cu mierea peste uleiuri. Amestecăm bine şi aplicăm pe păr de la rădăcina spre vârf. Masăm uşor, apoi prindem părul lung într-un coc şi acoperim fie cu folie de ambalaj, fie cu o pungă de plastic, după care învelim cu un prosop cald. Rămânem cu această împachetare din categoria măşti de par cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou cel puţin 40 de minute după care clătim cu apă caldă, șamponam bine şi folosim balsam, după care clătim.

Măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou, plus coniac sau vodcă

Dacă îţi creşte părul foarte greu şi este rar, atunci încearcă una dintre aceste măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou. Amestecă într-un bol un gălbenuş de ou, 2 linguri de ulei de ricin şi una de coniac sau vodcă, scrie dietetik.ro. Masează scalpul bine şi lasă masca să acţioneze timp de 40 de minute, după care clăteşte şi spală bine. Alcoolul stimulează circulaţia sângelui de la nivelul scalpului şi întăreşte firul de păr. La această masca poţi adauga şi o lingură de iaurt sau o linguriță de miere, pentru hidratarea părului.

Măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou, plus oţet de mere şi glicerină

Dacă vrei să-ţi faci una dintre aceste măşti de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou amestecă o lingură de glicerină cu una de oţet de mere şi cu un ou bătut bine în prealabil. Adaugă 2 linguri de ulei de ricin şi aplică masca pe păr. Lasă masca să acţioneze timp de 2 ore, după care spală-te cu şamponul obişnuit. Pentru efecte de durată fă-ţi această mască de păr timp de o lună, o dată pe săptămână. Masca este foarte bună pentru părul fără strălucire, uscat, care se încurcă repede.

Loading...
 
 

Citește și

  • cel mai bun tratament pentru par deteriorat

    Părul degradat are nevoie de foare multă atenţie. Dar care este, oare, cel mai bun tratament pentru păr deteriorat? Acest tip de păr necesită utilizarea imediată a unor remedii eficiente. Asta înainte ca degradarea podoabei tale capilare să te oblige să îl scurtezi.

  • Mierea face minuni şi în cosmetică. Are proprietăţi calmante, cicatrizante, hrănitoare, tonifiante, antioxidante şi de regenerale, conţine vitamine din complexul B şi o mulţime de minerale. Nu-i de mirare că e folosită de sute de ani în ritualurile de înfrumuseţare. Iată câteva reţete de măşti pe care le poţi aplica acasă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1