Masa care îţi «repară» coloana

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când durerea de spate se prelungeşte pe picior, se accentuează când tuşeşti sau când strănuţi şi se ameliorează doar în timpul mersului, este cazul să apelezi la medic. Hernia de disc este, de cele mai multe ori, responsabilă de aceste simptome, iar tratamentul nu trebuie întârziat.

Poziţia incorectă a corpului, obezitatea, muşchii slăbiţi, statul în picioare sau ridicarea greutăţilor sunt câţiva dintre factorii care pot duce, în timp, la apariţia herniei de disc.

Vestea bună este că tratamentele nechirurgicale în acest caz sunt din ce în ce mai des folosite. Paşii spre recuperare sunt bine stabiliţi în funcţie de diagnostic, gradul de afectare al vertebrelor şi simptomele pacientului.

simeon stalpnicul png

„Prima etapă pentru a pune un diagnostic corect în cazul herniei de disc este efectuarea unui RMN, a unui tomograf sau măcar a unei radiografii faţă şi profil. În funcţie de aceste analize se „prescrie" un plan de recuperare, minimum invaziv, care constă în mobilizarea coloanei, fizioterapie, bombardări cu oxigen a ţesuturilor, kinetoterapie, vacuum terapii", ne-a explicat dr.Vasile Druţă, medic primar ortoped la clinica Bio Ortoclinic, din Bucureşti.

Recuperarea nonchirurgicală se recomandă în toate stadiile bolii, mai puţin în cazul în care avem sindromul cozii de cal sau când avem deficit motor.

„Mai exact, prin elongaţia executată pe mesele electronice se măresc spaţiile dintre vertebre şi se scoate compresia de pe rădăcinile nervoase. Tot cu ajutorul aparatelor se face şi chiroterapia, o metodă de tratare care constă în „modelarea" vertebrelor şi care mobilizează toate segmentele discovertebrale, redă elasticitatea şi flexibilitatea ligamentelor şi redresează microcirculaţia", ne-a mai spus specialistul.

«Faceţi mult sport!» Dr. Vasile Druţă Medic primar ortoped www.ortoclinic.ro

Hernia de disc apare atunci când substanţa gelatinoasă dintre discurile vertebrale irită rădăcina nervoasă şi produce spasme ale musculaturii spatelui care sunt imprevizibile şi care imobilizează într-un moment persoana.

simeon stalpnicul png

Afecţiunea poate fi prevenită prin efectuarea de mult sport (gimnastică, înot), dar şi prin evitarea statului în picioare mult timp şi a mişcărilor bruşte.

Click! spune

Planul de recuperare nu are un număr fix de şedinţe. Dr. Druţă ne spune că totul este în funcţie de cum reacţionează ţesuturile organismului la tratament şi de conduita pacientului.

„Dacă ar fi să facem o medie, putem spune că sunt necesare 10-15 şedinţe, care se efectuează zilnic. Semnele de refacere pot apărea după primele 5 şedinţe".

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net