Mărul , cum să profităm de binefacerile sale

Ultima actualizare:

    Profitați de cura de mere; cele de toamnă întăresc organismulSursa foto:acasă.ro
Profitați de cura de mere; cele de toamnă întăresc organismulSursa foto:acasă.ro

Mărul este un fruct disponibil tot anul, este ieftin și are calități demne de interes pentru sănătatea noastră. Având un conținut caloric redus, acest fruct contribuie la scăderea colesterolului și are și o foarte bună putere antioxidantă.

Impactul consumului  de mere  a fost  studiat de numeroși cercetători. Despre valoarea sa terapeutică  s-au scris zeci și zeci de studii ! Dar, la cunoscutul proverb :”Un măr pe zi poate ţine la distanţă medicul de casă” oamenii de știință de la Universitatea Americană din Iowa au făcut o precizare foarte importantă: ”Acest proverb este valabil dacă deliciosul fruct este consumat cu coajă cu tot !”.

Opinia  specialiștilor americani

Specialiştii prestigioasei instituţii precizează că stratul de substanţe chimice, aplicat pe coaja fructului sub formă de ceară, are rolul să-i prelungească viaţa în timpul depozitării. Totuşi, sunt consumatori care preferă să mănânce mărul fără coajă, iar obiceiul acesta reduce o bună parte dintre beneficiile pe care deliciosul fruct le are asupra organismului.

 Mărul conține din belșug acid ursolic

Despre valoarea terapeutică a mărului, Christopher Adams, coordonatorul studiului de la Universitatea Americană din Iowa precizează: ”Mărul conţine din belşug acid ursolic, substanţă care protejează organismul de multe boli : are acţiune antireumatică şi diuretică, ajută la regenerarea pielii (prin stimularea fibrelor de colagen), controlează nivelul insulinei, hormon care influenţează greutatea, dar poate fi şi un remediu care să prevină atrofierea muşchilor, afecţiune întâlnită frecvent odată cu înaintarea în vârstă.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Mărul   trebuie consumat în întregime

Numeroși nutriționiști ne recomandă să consumăm  mărul în  întregime, pentru a beneficia de întreaga sa putere terapeutică. De  asemenea, și nutriționiștii francezi susțin acest punct de vedere: ”Mărul se consumă în întregime: cu coajă, cu cotor şi cu sâmburi, pentru a ne bucura de întreaga sa putere terapeutică”.  

 Impactul fructului asupra organismului

Mărul este  util în caz de diaree, ca și în caz de constipație, deoaree  fibrele sale  au putere  absorbantă și reglează viteza tranzitului intestinal. Mărul este depurativ, diuretic și realizează o  valoroasă curățare intestinală. De asemenea, mărul este recomantat de nutriționiști după excese alimentare, în caz de gută, dar și în afecțiuni cronice. Mărului „ Îi plac” mirodeniile: scorțișoara, nucșoara, anasonul, piperul, ardeiul și se potrivește foarte bine în preparatele care conțin aceste mirodenii.

Nu ratați cura cu mere de la  sfârșitul verii și de toamnă

  Nu ratați cura cu mere! Totuși, când consumați coaja mărului, spălați cu atenție fructele, dar nu consumați partea cojii care este lângă peduncul, pentru că  substanțele cu care a fost stropit fructul se acumulează mai ușor în această porțiune.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net