Mandarinele previn virozele

Citeste tot despre: 

Lămâi, portocale, mandarine, toate aceste fructe care abundă în acest sezon sunt ca un „scut” pentru organism, iarna. Pline de vitamine, citricele ne apără împotriva virozelor. Iată de ce este bine să le consumăm.

Portocalele previn răceala

Bogate în vitaminele A, B şi C, portocalele ne întăresc sistemul imunitar şi ne protejează de infecţii, răceală şi gripă. Puteţi amesteca zeama de la jumătate de portocală într-o cană cu apă foarte caldă, cu o linguriţă de miere. Consumaţi sucul o dată pe zi. Este o metodă bună de a întări organismul. Un kg costă circa 3,5 lei.

Mandarinele tratează tusea

Se poate spune despre mandarine că pe cât sunt de delicioase, pe atât sunt de sănătoase. Studiile arată că ele sunt bune în tratarea tusei. Atunci când ai dureri în gât sau tuşeşti, consumă cel puţin 3 mandarine cu puţină miere. Acestea conţin vitaminele C, D şi K, măresc pofta de mâncare şi acţionează asupra sistemului imunitar. Un kg costă circa 5 lei.

Pomelo, sursă de minerale

Are calităţi nutriţionale şi ajută atât la prevenirea, cât şi la tratarea gripei.  Pomelo conţine grupul de vitamine B,  vitamina C, luteină, beta-caroten, fier, potasiu, magneziu, calciu. Un kg costă circa 6 lei.

Grepfrutul ajută digestia

Este un fruct antiviral excelent. Conţine enzime care stimulează digestia, dar şi antioxidanţi care ne menţin sănătoşi şi mai tineri, atât la interior, cât şi la exterior. Un kg costă circa 6 lei.

Loading...