Mănâncă praz să scapi de bacterii

23-sanatate-shutterstock_10.jpg

Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Dacă îţi place ceapa şi usturoiul, înseamnă că ar trebui să-ţi placă şi prazul. Face parte din aceeaşi familie cu cele două şi are numeroase proprietăţi terapeutice. Puţini ştiu că ajută la scăderea colesterolului, este calmant, dar şi afrodiziac.

 Inhibă dezvoltarea virusurilor, a bacteriilor şi a fungilor. Deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi scade tensiunea arterială, având un efect asemănător celui pe care îl are aspirina, ajută la prevenirea formării de trombi în vene şi artere ce pot conduce la un infarct miocardic. Aşadar, prazul e un aliment miraculos pentru persoanele ce suferă de boli cardiovasculare deoarece conţine un flavonoid deosebit de important, denumit kampferol, ce protejează vasele de sânge. Substanţele antioxidante ce se regăsesc în praz au rolul de a inhiba dezvoltarea virusurilor, a bacteriilor şi a fungilor, şi, mai mult decât atât, prazul conţine substanţe ce acţionează asupra insulinei, crescându-i efectul hipoglicemiant.

Un bun afrodiziac.  Cercetătorii au descoperit că prazul are un efect afrodiziac foarte puternic, atât pentru doamne cât şi pentru domni. Mai mult purifică organismul în toate sensurile posibile, astfel că elimină toxinele şi curăţă colonul, luptând eficient împotriva constipaţiei. Şi simptomele răcelilor sau ale virozelor şi ale gripei pot fi tratate deosebit de eficient cu sucul de praz.

Loading...
 
 

Citește și

  • Meci cu un final încins aseară în Ştefan cel Mare. Craiova a condus Dinamo, prin golul lui Piţurcă, s-a văzut egalată dintr-un penalty foarte uşor acordat, apoi "câinii" au luat conducerea după reuşita lui Torje, dar meciul s-a terminat 2-2, în urma golului marcat de acelaşi Piţurcă, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid.

  • Prin tradiţie, prazul (Allium porrum) are o istorie de mai bine de patru mii de ani ca un tonic al organismului şi un puternic diuretic. Există dovezi certe că asirienii, chinezii şi egiptenii apreciau vestita legumă atât pentru valoarea culinară, cât şi pentru cea terapeutică.